ENJOY PLANTS IN YOUR OWN STYLE - INTERVIEW: FUMIE SHIBATA - BANNER

Geniet van planten in je eigen stijl - Interview: Fumie Shibata -

Planten kunnen een verfrissend, levendig gevoel toevoegen aan uw werkruimte of thuis. Fumie Shibata is de productontwerper van Sacco en andere Kinto-collecties zoals Unitea. We bezochten haar kantoor om te vragen naar de planten in haar werkruimte en over het ontwerp van Sacco Glass Vase.
画像
- Je kantoor voelt aardig en luchtig. Is er een concept voor de ruimte?
Ik wilde een professionele maar comfortabele werkomgeving creëren. We zijn afgelopen herfst verhuisd en ik hou van de grote ramen en het uitzicht op mooie bomen buiten. Deze aard buiten was een grote factor bij het bepalen van deze ruimte. Binnenkant koos ik voor een open vloerplan om een ​​gevoel van ruimtelijkheid te behouden en ook om een ​​naadloze workflow aan te moedigen. Ik houd veel planten op kantoor omdat ze de sfeer verlichten. Ik geef de voorkeur aan groen dat niet overdreven decoratief is, dus we hebben meer bladplanten in plaats van bloemen te snijden, zoals varens en rubberen bomen. Ik geniet van mijn tijd die de planten spuiten met water.
画像
画像
画像
- Kies je de planten op jezelf?
Ja, ik ga gewoon een keer per week naar de bloemenwinkel. Zelfs als ik niet koop, val ik graag langs om de verandering van seizoenen te voelen. Soms krijg ik ook planten als geschenken. Ik hou ervan om een ​​plant te krijgen die de smaak of sfeer van de persoon weerspiegelt die het aan mij heeft gegeven. Een geschenk dat een indruk op me heeft achtergelaten, was een kersenbloesemtak verpakt in een doos gemaakt van Paulownia Wood. Het was echt intrigerend.
画像
画像
-Hoe is het ontwerp van de Sacco-vaas in glas binnenkomen?
Mijn doel was om te werken met de inherente kwaliteiten van glas om een ​​organisch en dynamisch gevoel te creëren. Ik wilde de eenvoud van een vaas bewaren, maar het ook aantrekkelijk maken als het op zichzelf staat. Het behalen van de gewenste kwaliteit met de unieke vormen was een geweldige uitdaging. Om een ​​frisse uitstraling met glas te creëren, hebben het Kinto-productontwikkelingsteam en ik besloten de gevallen glazen techniek. De witte basislaag binnen helpt de gradatie van het oppervlak en de duidelijke vorm te benadrukken. Ik denk dat we in staat waren om een ​​vaas te creëren die een opvallende maar toch chique is. Persoonlijk denk ik dat het goed gaat met eenvoudige bloemen of stengels met interessante silhouetten.
画像
画像
[PROFIEL]
Fumie shibata
Opgerichte Design Studio S in 1994. Met een sterke focus op industrieel ontwerp, is ze actief in een breed scala aan gebieden, van het ontwerpen van elektronica- en gezondheidszorgproducten om te handelen als Creative Director voor een hotel. Ze heeft ook de monografie gepubliceerd "formulieren binnen formulieren".
Design Studio S