JOHNNA SLABY(ARTIST) BANNER

Johnna Slaby (artiest)

Johnna Slaapy is een kunstenaar uit de levendige wijk van Ikuno in Osaka, Japan. Ze is onlangs verhuisd naar Cambridge in Engeland en blijft velen inspireren met haar levendige schilderijen.

Toen we zagen zagen sommige Kinto-producten in een Instagram Post van Johnna's Studio, wisten we dat ze de juiste kunstenaar zou zijn om de visuals te maken voor onze nieuwe afspeellijst.

We vroegen Johnna over haar benadering van kunst.
画像
画像
- Wat heeft je passie voor het schilderen aangewakkerd?
In mijn jeugd was ik een vurige pianist. Ik vond het leuk om de piano te spelen, maar na negen of tien jaar werkte ik mezelf in zo'n staat dat ik zelfs in mijn slaap oefende. Maar op een dag vofte ik aan een kleine stedelijke schets die me bevrijdde van al mijn angsten. Het verhuisde me om wat aquarellen op te halen, en ik heb sindsdien gedaan.
画像
- Ik ben dol op je gewaagde kleuren en abstracte tekeningen. Waar vestig je je inspiratie vandaan?
Voor mij is het allemaal in de dagelijkse ervaring. Ik zoek naar dingen die me plezier geven, zoals hoe mijn lichaam voelt na het eten van bepaalde voedingsmiddelen of hoe bepaalde kleding me het gevoel geeft, en ze in mijn dagelijkse routine inwerken. Door mezelf herhaaldelijk aan deze gevoelens en ervaringen bloot te stellen, veranderen ze ritmes en patronen en kleuren die mijn schilderijen laag geven om ze diepte te geven. Wanneer ik een nieuw stuk start, kies ik een ervaring om je op te focussen op en stel mezelf een 'bestemming' in, maar ik word er niet al te om. Ik vind het beste om te ontspannen en mijn intuïtie me door de reis te laten leiden.
画像
画像
- Kun je het verhaal delen over koffie die leidde tot onze samenwerking?
Ik werkte in een café in Japan, en er waren al deze koffiediensten elke dag in de prullenbak gegooid; Ik vroeg me vaak af of ik er iets mee kon doen. Rond die tijd verkende ik gestructureerde uitdrukkingen, dus probeerde ik wat gronden in de verf te mengen. Het bleek precies het effect waar ik naar op zoek was. Koffiedesrekken zijn nu een belangrijk medium voor mij.
Uiteindelijk besloot ik dat ik ook goede koffie wil hebben, daarom heb ik een Kinto in mijn studio. Ik vind het geweldig omdat het eenvoudig, functioneel en comfortabel is om te gebruiken.
画像
- Is er iets nieuws dat je hebt geprobeerd, of wilt proberen voor dit project?
Met het thema van dit project is "om te ontspannen", wilde ik weten welke ontspanning visueel eruit zou zien. Omdat ik meestal op een zeer snel en hectisch tempo bewegen als ik maak, besloot ik om tegen mijn natuurlijke neigingen te gaan om dingen te versnellen. Wat zou er gebeuren als ik mijn ogen sluit en mijn potlood over het papier sleep? Wat als ik "accidentele" spills van verf creëren en laat ze in de pagina zinken? Hoe ziet het eruit om kleuren te combineren die niet samen moeten zijn? Ik dacht dat ik misschien meer dingen om lief te hebben en een nieuwe ruimte waar ik mezelf kan zijn.
画像
[Kunstenaarprofiel]
Johnna Slawny
Geboren in Nara Prefecture, Japan, Johnna, was een aspirant-muzikant voordat ze toevallig een levensveranderende stedelijke schets en haar talenten naar aquarel schilderen. In 2018 werd ze uitgenodigd om een ​​gesprek te geven in New York, en in 2019 hield ze een solotentoonstelling in de kofferbak (Hotel) in Tokio. Johnna verhuisde naar Londen, VK in 2020, waar ze de volgende stap van haar carrière volgt.
https://www.instagram.com/johnnaslaby/

Luister naar de afspeellijst van Kinto hier.