Asperges carbonara recept door Michael Gardenia

Wanneer onze vrienden Michael (@lammaigal) en Nicole (@nicolemcl_) waren Amsterdam bezochten, we hadden een kleine lunch met onze gemeenschappelijke vriend Marieke (@verdenius) in haar studio. Michael maakte asperges carbonara voor ons met behulp van lokale ingrediënten. In dit artikel delen we het recept, samen met de tips die hij ons gaf.

[Ingrediënten] (voor 4 personen)

  • 320 g spaghetti
  • 5 eierdooiers
  • 120 g geraspte pecorino kaas
  • 400 g asperges
  • Olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper
画像

[Methode]

    1. Was, droog en halveert de asperges. Kook de bodem van de asperges, wat het moeilijkste deel van de groente is. Doe ze in een pan met water en een handvol zout om een ​​bouillon te maken om de pasta te koken.

  1. Snijd de toppen van de asperges in dunne plakjes. Verhit een koekenpan met een royale hoeveelheid gemalen zwarte peper om de smaak te verbeteren. Voeg twee eetlepels olijfolie toe en kook de asperges gedurende 5 minuten, tot ze zacht maar nog steeds knapperig zijn.
画像
画像
    1. Voeg een snufje zout toe.

    1. Doe de spaghetti in het kokende water met de aspergebodems en kook gedurende een minuut minder dan de aanbevolen tijd.

    1. Scheid ondertussen de 5 eierdooiers in een grote kom groter dan de pastapot. Houd de blanken voor andere recepten. Meng de eidooiers met de geraspte pecorino -kaas.

    1. Eenmaal gemengd, voeg een paar eetlepels kokend water toe van de pastamot aan de kom om een ​​romige saus te maken.

  1. Giet de spaghetti af (laat het water in de pot achter) en voeg toe aan de saus. Plaats de kom op de pan en begin met het mengen van een Bain-Marie (waterbad) op een zeer laag vuur. Deze fase is erg belangrijk omdat het de pasta warm houdt en het recept veiliger maakt terwijl het de eieren pasteuriseert. Pas op dat het mengsel niet rechtstreeks in de pan wordt verwarmd, omdat het kan koken en in een frittata kan veranderen!

Tip: bewaar het kokende water voor het geval de spaghetti veel van de saus absorbeert. Je kunt dan meer water toevoegen om het romiger te maken. Het is het beste om de saus vloeibaarder te maken dan nodig, omdat deze droger wordt naarmate het afkoelt.

  1. Voeg na een paar minuten mengen de geroosterde asperges en een scheutje olijfolie toe. Meng en serveer. Als je wilt, maal je wat zwarte peper en strooi er wat pecorino bovenop voor extra smaak.

Buon Appetito!

画像

[PARTER INFO]

Recept door @lammaigal
Foto's door @verdenius

EINGESETZTE PRODUKTE