Je favoriete drankje, onderweg - Travel Tumbler Vol. 2

Kinto's reistumbler is een tuimelaar voor mensen die een flexibele maar bewuste levensstijl leiden.
Sinds de release in 2017 is het al snel een van de kenmerkende items van Kinto geworden, met nieuwe kleuren en maten onderweg.

We vroegen de productontwerper van Travel Tumbler Shin Azumi naar de bron van zijn inspiratie en het denkproces dat daarop volgde.
画像
- Wat was uw indruk na de eerste opdracht?
Ik herinner me dat het mijn eerste project was na zijn terugkeer uit Londen. Destijds wilde ik heel graag iets proberen dat ik alleen kon doen in Japan, of iets waar Japan niet erg goed in was. Het idee om een ​​vacuüm-geïsoleerde roestvrijstalen fles te ontwerpen, heeft zeker mijn interesse vastgelegd, omdat de hars en roestvrij staal zeer zorgvuldig moeten worden gevormd en gemonteerd. Als ontwerper ben ik de neiging om schroeven en structuren te obsederen, en ik vond dat dit project in dat opzicht ook een goede uitdaging zou zijn.
画像
- Wat was uw inspiratiebron voor het ontwerp van de reistumbler?
Er was deze verwachting zowel in Europa als in Japan die objecten die we aanraken, ronde en vriendelijk uitziend zouden moeten zijn, maar ik wilde bewijzen dat een stijlvol ontwerp net zo gemakkelijk te gebruiken kon zijn. Ik vroeg me af of ik kon losmaken van de formule "rechte lijnen = industriële" en een lineair ontwerp kon maken dat zowel waardig als elegant was. Ik vond uiteindelijk mijn inspiratie in een melkblik. Traditionele melkblikken hebben een lineaire vorm omdat ze zijn gemaakt door een vel metaal te rollen, en deze zakelijke-durende-feiten sprak me aan. Met moderne technologie kunnen we vrijwel elke vorm creëren die we willen, maar ik voelde dat het tijd was om de waardigheid van eenvoudige vormen opnieuw te bezoeken.
画像
- Hoe heb je de details ontwerpen?
De reistumbler bestaat uit eenvoudige lijnen, maar elk detail, zoals de plaatsing en hoek van de kuiltje, is opzettelijk. Neem bijvoorbeeld het deksel. Hoe scherp kunnen we ons veroorloven om de rand te maken? Samen met het Kinto -team en de partnerfabrieken onderzocht ik de exacte hoek die nodig was om de scherpe blik te behouden maar vingers pijn te doen. Ik wilde ook dat de tuimelaar er elegant uitzag toen het deksel weg was, dus verborg ik de mond onder de spleet, berekend zodat de drank met een comfortabele snelheid zou stromen. Het is een variatie van een ontwerpdetail dat in elektronica wordt gebruikt om overtollige warmte af te geven. De enigszins taps toelopende bodem is bedoeld om een ​​gevoel van bekendheid op te roepen door de vormtaal van drankbladen te gebruiken, maar het is er ook om lichtheid toe te voegen aan het ontwerp om de draagbaarheid te suggereren. Het dient ook als een gids bij het schuiven van de tuimelaar in een drankhouder. Het Kinto -team en ik werkten hard samen om elk detail te perfectioneren door vallen en opstaan. Het was een echte samenwerking.

- Hoe gebruik je je reistumbler?
Ik gebruik het op mijn woon -werkverkeer naar de universiteit om de giet over koffie te dragen die ik thuis zet. Als ik een aandeel nodig heb, kan ik het naar een café brengen voor een afhaalmaaltijden. Ik gebruik het vaak, en elke keer ben ik blij te vinden dat het gemakkelijk is om van te drinken en te wassen. Ik hou ook van de vorm van het deksel. Ik denk dat het comfortabel is op de vingers en de dikte, hoek en grip voelen precies goed. De rand helpt u om een ​​stevig vast te houden, zodat u het deksel met minimale inspanning kunt openen. Het is allemaal heel logisch.
画像
- Terugkijkend, hoe was de productontwikkelingservaring als geheel?
Als ik met Kinto werk, stel ik me altijd voor dat ik me als gebruiker kan voorstellen en probeer ik iets te creëren waar ik persoonlijk enthousiast over zou zijn. De tuimelaar moest ook gemakkelijk te gebruiken zijn, anders zouden mensen het niet dagelijks willen gebruiken. Ik geloof dat het hele punt van productontwerp is om mensen het te laten gebruiken - de gebruikerservaring is het laatste stuk van dat het ontwerp voltooit en de gebruiker verbindt met het product. Mijn uiteindelijke doel is om producten te ontwerpen die liefde op het eerste gezicht bereiken en die liefde in de loop van de tijd te laten groeien met herhaald gebruik. Met de reistumbler heb ik het gevoel dat ik heel dicht bij dat ideaal kwam.

Klik hier voor vol.1

Ontwerperprofiel

安積伸

Shin Azumi

Opgericht ‘A Studio’ in 2005 in Londen, VK. Zijn ontwerpwerk omvat consumentenproducten, meubels, verlichting, elektronica en audio -apparatuur, evenals ruimtelijk ontwerp voor winkels, restaurants en tentoonstellingen. Sinds 2016 neemt hij het hoogleraarschap aan de Hosei University, Faculteit Engineering and Design, in Japan.


Verzamelingspagina
画像