TABLE TARE Care Guide: Porselein

Hier introduceren we enkele verzorgtips voor uw porselein servies zodat ze lang kunnen worden genoten.
Toepasselijke collecties: Keramisch laboratoriumMISTNESTNOCH IKRAND

Kenmerken van porselein
Vergeleken met "keramiek" die poreus zijn, wordt gezegd dat "porselein" hard, dicht en duurzaam is. De samenstelling van grondstoffen en de hoge temperatuur waarop ze worden afgevuurd, maken ook porselein bestand tegen water. Kinto gebruikt porselein als materiaal voor veel producten, waardoor de balans tussen bruikbaarheid en esthetiek zorgvuldig wordt overwogen.

Verzorging en onderhoud
▼ Dagelijkse zorg
Was met een neutraal afwasmiddel en een zachte spons en zorg ervoor dat je na het wassen grondig drogen. Wanneer u een vaatwasser gebruikt, bewaart u op een bepaalde manier zodat de gerechten niet met elkaar in contact komen.

▼ Metal Marks
Na het gebruik van metalen gebruiksvoorwerpen kunnen grijze markeringen merkbaar worden op het oppervlak van servies. Dit worden metaalmarkeringen genoemd en ze worden veroorzaakt door de wrijving tussen porselein en metaal. Als de porseleinproducten een duidelijk glazuur hebben, zijn deze markeringen niet gemakkelijk merkbaar. In lichte kleur- of matglazuurproducten kunnen ze duidelijker worden. We raden aan om de sporen van metaal met citroenzuur te reinigen.
画像
[Stappen om metalen sporen schoon te maken]
1. Strooi citroenzuur op de metalen vlekken en dek af met een papieren handdoek gedrenkt in heet water.
画像
2. Verwijder na een uur of zo de papieren handdoek en schrob zachtjes met een melamine -spons.
画像
*Als de markeringen nog steeds merkbaar zijn, kunnen crèmesneinigers zoals de vriend van Bar Keeper ook worden gebruikt. Wrijf zachtjes met een natte doek of zachte spons, omdat schurende ingrediënten in de reinigingsmiddel krassen op de afwas kunnen veroorzaken als ze overdreven worden geschrobd.

▼ Vlekken en geuren verwijderen
We raden aan om te weken en wassen met een oplossing van bakpoeder of zuurstofbleekmiddel.
画像
Unieke uitingen van porselein
▼ bonte glazuur
Het glazuur wordt zorgvuldig met de hand aangebracht, één voor één. Als gevolg hiervan kunnen er enkele variaties in de textuur en afwerking zijn. We vieren de subtiel verschillende uitdrukkingen tussen stukken als hun charme en schoonheid.

▼ Yo-Hen
Sommige producten kunnen op de oppervlakte verschroeien op het oppervlak vanwege een uniek glazuureffect genaamd "Yo-Hen" in het Japans. Factoren zoals temperatuur en vochtigheid beïnvloeden de kleurtransformaties die op elk stuk na vuren verschijnen. Als stukken afkomstig zijn van verschillende productieruns, kunnen ze ook een enigszins verschillende kleurtinten aannemen.
画像
▼ teppun
Sommige producten gebruiken opzettelijk klei of glazuur dat wordt gemengd met "teppun" of ijzerpoeder. Het verschijnt als zwarte stippen wanneer het wordt afgevuurd en geeft de producten een diepte van expressie.

Verwarming
▼ magnetron
Wanneer u in een magnetron gebruikt, wordt niet oververhit of verwarm zonder water.

▼ oven en direct vuur
Gebruik niet in een oven of over een direct vuur, omdat dit ervoor kan zorgen dat producten kraken en breken.

EINGESETZTE PRODUKTE