Theemeditatie om evenwicht te vinden met onze geest en lichaam

Theemeditatie gebruikt thee als medium om verbinding te maken met het heden. Welke beker moet worden gebruikt? Welke kleur, vorm zijn de theebladeren? Hoe ruiken ze? Hoe klinkt het water, voelt als? Door zich te concentreren op het hier en nu, verandert een bekende routine in een daad van meditatie, waardoor rust en stilte in onze geest en lichamen wordt gebracht.

Hier zijn enkele belangrijke punten op theemeditatie gedeeld door Ryoko Saito, met wie Kinto samenwerkte aan een yoga -evenement en die pleit voor een levensstijl met yoga en mindfulness.
画像
画像
Geïnspireerd door 'Shizuku-cha', een stijl van gyokuro-thee uit de Yame-regio in Japan, helpt het ons de umami en diepte van de thee bij verschillende temperaturen te waarderen.

Het vereist geen speciale theebladeren - het is een zeer relaxte ritueel dat kan worden beoefend met elk type theebladeren en niet hoeft te worden bereid over het fornuis. Het idee is om je af te stemmen op je zintuigen terwijl je de theebladeren ziet ontrafelen en hun smaak en kleur loslaten.
画像
Plaats in een verwarmde beker een theelepel theebladeren en giet voldoende warm water om de bladeren te bedekken. Wacht dan twee minuten.
画像
画像
画像
画像
Pak de beker op en richt je aandacht niet alleen op de smaak, maar ook op de kleur, vorm van de theebladeren en hoe ze verschuiven en veranderen.
画像
Breng de beker naar je neus. Adem diep in, neem vandaag de toestand van je geest en lichaam in zoals je zou doen wanneer je mediteert en geniet van de thee met je hele lichaam. Wanneer de beker leeg is, merkt u misschien dat de bladeren zich blijven ontrippen, dat ze nog steeds een aroma vrijgeven.
画像
Wanneer u klaar bent, kunnen de theebladeren in een waterfles met water worden geplaatst om te genieten van koude brouwthee.
Theemeditatie kan worden beoefend wanneer je tijd hebt voor een kopje thee - of 's ochtends, wanneer je een pauze neemt van het werk of' s nachts afloopt - en kan ons helpen opnieuw contact te maken met onze geest en lichamen door een moment van vrede.
画像
画像
[Partner -informatie]

Ryoko Saito
Geïnteresseerd in het menselijk lichaam en de onzichtbare geest, begon een systematische studie van yoga in 2008 en yoga-gebaseerd werk in 2014. Ryoko ging door met het bestuderen van mindfulness-meditatie en is actief geweest in merkamenwerkingen, evenementenoptredens en mindfulness-meditatieworkshops voor bedrijven voor bedrijven en de gezondheidszorg. Momenteel, door "theemeditatie", die de ruimte en tijd van "thee" als meditatie gebruikt, begeleidt ze anderen bij het vinden van kalmte en sereniteit, bewustzijn van een oogwenk in het dagelijkse onbewuste, het lichaam en de geest gul. en het voelen van de textuur van de buitenwereld. Haar credo is liefde, mededogen en begrip van anderen.
www.ryoko.tokyo

EINGESETZTE PRODUKTE