Tips om te genieten van koude brouwthee - uf -fu

Koude brouwthee is glad, verfrissend en bevat ook minder cafeïne. Yasuhiro Onishi, de oprichter van de Specialty Tea Shop UF-Fu en een UNITEA One Touch Teapot-gebruiker, deelde zijn tips met ons op de beste soorten theebladen voor koud brouwsel, hoe koude brouwthee te bereiden en voedselcombinaties.
画像
画像
画像
Welke soorten theebladeren zijn het beste voor koud brouwsel?

“Er wordt gezegd dat theebladeren met lagere oxidatieniveaus, zoals Japanse thee of groene thee, beter zijn voor koud brouwsel. Met Japanse thee zijn de theebladeren zo fijn dat je zelfs met ijs zou kunnen brouwen. Wanneer je thee brouwt bij lagere temperaturen, krijg je minder cafeïne en catechines met bittere, looiz smaken, waardoor het gemakkelijker is om de umami te proeven. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer cafeïne en catechines worden vrijgegeven. Koud brouwen daarentegen benadrukt Theanine, een Umami -bron, daarom geloven de meeste mensen dat minder geoxideerde bladeren beter zijn voor koud brouwsel. ”

“Bij UF-FU raden we ook een groene-tea-basis aan voor koud brouwsel. Een van onze populaire Earl Grays is een groene thee geurend met natuurlijke Bergamot -olie. We hebben ook Darjeeling First Flush-nieuwe bladeren die uitkomen na de eerste lente-regens rond van eind februari tot half april, net nadat de winter voorbij is. Sommige bladeren zijn nog steeds groen en je krijgt een prachtige gouden infusie die perfect is voor koud brouwsel. ”
画像
画像
Hoe bereid je koude brouwthee? Heeft u tips?

Plaats theebladeren in een karaf. Voeg water toe, aangepast aan een temperatuur van ongeveer 20-25 ° C. Plaats de karaf in de koelkast en laat het 6-12 uur brouwen. Gebruik 150-200 ml water voor elke gram theebladeren.

“De begintemperatuur van het water dat u in de karaf giet, is erg belangrijk. De uitkomst is heel anders, of je nu water gebruikt bij 35 ° C in de midden zomer, of ijskoud water in de winter. Om een ​​consistent resultaat te krijgen, voeg je een paar ijsblokjes toe in de zomer om het water te koelen, of laat het opwarmen tot kamertemperatuur voordat je de winter in giet. Als het water te warm is, wordt de smaak saai, maar als het te koud is, zal je brouwsel geen smaak hebben. De uitkomst van uw koude brouwsel kan worden beïnvloed door de seizoenen en welk water u gebruikt, dus ik raad aan om een ​​paar keer te experimenteren om te zien wat het beste voor u werkt. ”
画像
UF-FU levert ook theebladeren voor verschillende restaurants. Hoe serveren professionele koks koude brouwthee?

“Een van onze favoriete theeën voor Cold Brew is Eté, een darjeeling eerste flush gegroeid in Nuwara Eliya op de hoogste heuvels in Sri Lanka, gemengd met drie etherische oliën van natuurlijke citroenen en andere citrussen. Met hints van mediterraan fruit en flora, gaat het verrassend goed met vis en zeevruchten. In Bricca, een Italiaans restaurant in Sangenjaya, Tokyo, serveren ze koude brouwthee met UF-FU-bladeren, en ik denk dat de combinatie met hun makreel en taro-terrine subliem is. Het gaat ook goed, andere Italiaanse gerechten zoals salades, kazen en tomaten. Veel van onze klanten zijn Italiaanse restaurants, maar we bieden ook theebladeren voor Franse restaurants, yakitori en sushi -restaurants. "

“Niet-alcoholische dranken worden steeds populairder en ik denk dat er een groeiende vraag is naar theeparen. Thee is een geweldige aanvulling op een maaltijd. Japanners drinken vaak groene thee met rijst of onigiris, wat hier een getuigenis van is. Een goede combinatie is wanneer het drankje de maaltijd niet verstoort, uw palet goed opruimt of de stemming verhoogt. Ik denk dat dit kan worden bereikt met thee, net als bij wijn. In dit opzicht denk ik dat koude brouwthee een enorm potentieel heeft. ”

Partnerinformatie

UF-FU is een zwarte thee-importeur opgericht in Ashiya City, Hyogo-prefectuur in 2002. Ze selecteren hun thee zeer zorgvuldig uit verschillende thee-groeiende regio's zoals India, Sri Lanka en China, die alleen de thee introduceren die ze echt lekker vinden . Met de overtuiging dat "dingen die deel uitmaken van het dagelijks leven zo natuurlijk mogelijk moeten zijn", creëert UF-Fu originele theeblenges met natuurlijke ingrediënten zoals etherische oliën, kruiden en kruiden. Ze bieden ook seizoensgebonden thee en thee-paren suggesties voor eten en desserts.

www.uffu.net / @uffu_tea



Speciale dank
Bricca www.bricca.jp
画像 profiel

EINGESETZTE PRODUKTE