Verhaal van Hibi Urushi Bowl - Een bezoek aan de prefectuur Ishikawa

De geschiedenis van Yamanaka Lacquerware dateert bijna 400 jaar, tot de Azuchi-Momoyama-periode. Het begon toen de groep "Kijishi" (Wood Masters), die van berg naar berg reisde en leefde door gedraaide kommen te maken, was gemigreerd naar de stroomopwaartse Yamanaka Onsen (hete lente). De kommen werden gemaakt als een souvenir voor degenen die de hete veer bezoeken, en het gebied ontwikkelde zich vervolgens als de oorsprong van kommen voor dagelijks gebruik, met technieken van lak- en gouden lak.

Ishikawa -prefectuur in Hokuriku staat sinds oude tijd bekend als het traditionele productiegebied voor lakwerk. Er zijn drie regio's - "Yamanaka of Woodwork", "Wajima of Lacquerware" en "Kanazawa of Gold Lacquer".

Yamanaka Lacquerware is beroemd om zijn tweede-tot-niemand technieken en perfectie in de wereld van gedraaide houtwerk; De geavanceerde techniek van "Rokuro Biki" (Wood Turning), wat Yamanaka Lacquerware onderscheidt, wordt ondersteund door Wood Masters die superieur vakmanschap hebben.

Lacquerware wordt gemaakt via verschillende processen zoals "Kiji Biki", "Kiji Gatame" en "Nuri" door bekwame Wood Masters.

Kiji Biki
De ambachtslieden gebruiken "Rokuro (Potter's Wheel)" en verschillende soorten "Kanna (Japanse-stijl vliegtuigen)" die zelf zijn gemaakt om de "Arabiki" ruw geschoren hout te veranderen.

Kiji Gatame
Het wordt vervolgens gedragen naar "nushi (schilder)" die hout schildert met rauwe lak gemengd met diatomeeën aarde en whetstone poeder zodat de houten korrel wordt gevuld en het gehalte niet lekt wanneer het wordt gebruikt. Door het proces genaamd "Mesuri" te herhalen om een ​​paar keer lacquerware te drogen, wordt het duurzamer gemaakt. "Nushi" poetst dan gelijkmatig het oppervlak. Dit proces heeft enorm invloed op hoe goed de lakwerk zal zijn.

Nuri
HIBI Lacquerware wordt gemaakt met de techniek genaamd "Fuki Urushi". Door te lakken, het 5 keer af te vegen en te drogen, zal lakwerk glansder zijn en is de houtkorrel prachtig verbeterd. Door zelfs en dunne lagen lak te plaatsen, wordt de eenvoudige maar elegante textuur gemaakt.

De Urushi Bowl heeft een mooie en gladde lijn die het lichaam verbindt met de basis, gemaakt om comfortabel te zijn om dagelijks te gebruiken en om in de natuur aan tafel te passen. De Artisans nastreven het gemak om vast te houden en de gladde textuur op de mond, tonen hun vakmanschap om het zo dun en licht mogelijk te maken.

Een van de kenmerken van gelakt houtwerk is het feit dat het geen warmte leidt wanneer het warm voedsel erin wordt gestopt en een lange tijd warme soep warm houdt. Met zorg gemaakt, is het duurzaam. Terwijl u het elke dag gebruikt, zal het prachtig verouderen en een van uw meest gekoesterde items worden.

Het natuurlijke gevoel van hout en lak, het ontwerp om het naar het leven van de gebruiker te leiden; Het is het juweeltje dat door superieur vakmanschap is gemaakt om materialen en vorm te verbinden.

Verzamelingspagina
画像

EINGESETZTE PRODUKTE