Deel heerlijke ervaringen rond de tafel - KAKOMI


KAKOMI is ontworpen voor het delen van heerlijke ervaringen rond de tafel. Deze collectie is ontstaan uit onze passie voor lekker eten dat de verse ingrediënten van het seizoen in de verf zet en die vreugdevolle momenten met anderen deelt. Eenvoudig maar functioneel ontworpen, KAKOMI kookgerei brengt de rijke smaak van ingrediënten naar boven en is perfect om het hele jaar door te gebruiken. Hier introduceren we een boodschap van de productontwerper Fumie Shibata en de technologieën die u in staat stellen om heerlijk te koken met KAKOMI.

画像
画像


DESIGNBOODSCHAP


Pot van klei voor de moderne tafel

"Tegenwoordig wordt het eten dat we thuis eten beïnvloed door veel verschillende culturen, dus ik wilde een pot van klei ontwerpen die bij allerlei ingrediënten en menu's past. In plaats van iets te maken dat er traditioneel uitziet, werkte ik aan iets dat goed zou passen in het dagelijkse leven van mensen vandaag de dag. Bij de rijstkoker heb ik het oppervlak van het deksel plat gemaakt in contrast met de ronde vorm van de pan voor een strakke en moderne uitstraling. Bij het ontwerpen van de IH donabe heb ik rekening gehouden met functionaliteit en bruikbaarheid, terwijl ik trapeziummotieven heb gebruikt. Omdat het de bedoeling is dat de potten op tafel worden gepresenteerd, hebben we veel tests gedaan met het glazuur om de textuur en kleur te vinden die goed zouden passen bij diverse tafels momenten.

Koken met een aardewerken pot wordt vaak beschouwd als ingewikkeld en vereist veel werk, maar met dit ontwerp hoop ik mensen aan te moedigen om op een meer ontspannen manier van potgerechten te genieten. Terwijl potgerechten meestal worden beschouwd als iets voor de winter, is het ook geweldig voor de zomerーals je de IH donabe gebruikt op een inductiekookplaat, blijft de ruimte verrassend koel. Met KAKOMI hoop ik dat mensen het plezier ontdekken van samen rond de tafel zitten rond één pan, samen koken en samen eten, het hele jaar door."


ONTWERPPROFIEL

Fumie Shibata

Productontwerper / Vertegenwoordiger van Design Studio S

Fumie Shibata is een industrieel ontwerper met een gevarieerd portfolio variërend van elektronica en alledaagse producten tot medische apparatuur. Haar talenten strekken zich uit tot de creatieve leiding van een hotel. Enkele van haar bekendste creaties zijn "Beads Sofa" van MUJI, "Kenon-kun" thermometer van Omron, "9h ninehours" capsule hotel, "acure" automaat van de volgende generatie van JR East Water Business, keukenmessen van TADAFUSA, "buchi" houten speelgoed van Sakai Kogyo K.K. Fumie is professor aan de Musashino Art University en is ook de auteur van "Forms within Forms" (ADP).



画像
画像
画像


TECHNOLOGIE ACHTER HET ONTWERP

Lage waterabsorptie

De waterabsorptie geeft aan hoeveel water er in de pot sijpelt. Omdat KAKOMI een zeer lage waterabsorptie heeft, blijven geurtjes niet hangen en is de pan gemakkelijk schoon te houden. Je kunt bijvoorbeeld de ene dag een pan vol kruiden koken en de volgende dag een soep maken van clear .

画像

Far-Infrared Effect

Het keramische materiaal van de pot straalt far-infrared stralen uit waardoor de warmte effectief in de ingrediënten dringt en hun rijke smaken naar boven brengt. De heerlijke, pluizige textuur van rijst is ook het resultaat van dit far-infrared effect, dat wordt versterkt wanneer de pot op direct vuur wordt gezet.

画像

IH donabe: Verwarmingselement ontwikkeld met geavanceerde technologie

Het verwarmingselement aan de onderkant van de IH donabe geleidt warmte zonder het inductieoppervlak volledig te raken, wat indruist tegen de conventionele opvatting dat het het oppervlak volledig moet raken. Omdat er een kleine ruimte is tussen het verwarmingselement en het inductieoppervlak, wordt wrijvingsschade beperkt. Bovendien heeft het verwarmingselement een meerlaagse structuur. Glasachtig glazuur wordt gelijkmatig op hittebestendig keramiek gespoten, waarna het wordt bedekt met drie lagen silver film en glascoating. De glascoating beschermt het verwarmingselement en voorkomt ongelijkmatige verwarming en abnormale oververhitting.

画像
画像

IH donabe: Stoomplaat voor gezond koken

IH donabe wordt geleverd met een stoomplaat die je kunt gebruiken om te genieten van gezonde, gestoomde recepten. De stoomplaat helpt om de rijke smaak en voedingsstoffen van ingrediënten vast te houden zonder olie te gebruiken.

画像

Rijstkoker: Dubbel deksel en ronde vorm voor perfecte convectie

De ronde vorm van de pan creëert convectie en zorgt ervoor dat elke rijstkorrel gelijkmatig gaar wordt. Het binnenste en buitenste deksel genereren de juiste druk voor het koken van pluizige rijst. De dubbele dekselstructuur voorkomt ook overkoken en helpt de rijst warm te houden nadat hij gekookt is.

画像


COLLECTIE PAGINA
画像