Thee-meditatie om evenwicht te vinden met lichaam en geest

Thee-meditatie gebruikt thee als een medium om contact te maken met het heden. Welk kopje moet ik gebruiken? Welke kleur en vorm hebben de theeblaadjes? Hoe ruiken ze? Hoe klinkt het water, hoe voelt het? Door ons te concentreren op het hier en nu, verandert een vertrouwde routine in een meditatie, die rust brengt in onze geest en ons lichaam.

Hier zijn enkele belangrijke punten over theemeditatie gedeeld door Ryoko Saito, met wie KINTO samenwerkte aan een yoga-evenement en die pleit voor een levensstijl met yoga en mindfulness.
画像
画像
Geïnspireerd door "Shizuku-cha", een stijl van Gyokuro-thee uit de Yame-regio in Japan, helpt het ons de umami en diepte van de thee bij verschillende temperaturen te waarderen.

Er zijn geen speciale theeblaadjes voor nodig - het is een heel ontspannen ritueel dat kan worden beoefend met alle soorten theeblaadjes en niet boven het fornuis hoeft te worden bereid. Het idee is om je af te stemmen op je zintuigen terwijl je kijkt hoe de theeblaadjes zich langzaam ontvouwen en hun smaak en kleur afgeven.
画像
Doe een theelepel theebladeren in een verwarmd kopje en giet er voldoende heet water op om de bladeren te bedekken. Wacht vervolgens twee minuten.
画像
画像
画像
画像
Neem het kopje op en richt uw aandacht niet alleen op de smaak, maar ook op de kleur, de vorm van de theeblaadjes en hoe ze verschuiven en veranderen.
画像
Breng het kopje naar je neus. Adem diep in, neem de staat van uw geest en lichaam van vandaag in u op, zoals u zou doen als u mediteert, en geniet met uw hele lichaam van de thee. Als het kopje leeg is, merk je misschien dat de blaadjes zich blijven ontvouwen, dat ze nog steeds een aroma afgeven.
画像
Als u klaar bent, kunt u de theebladeren in een water bottle met water doen om ervan te genieten als koude thee.
Theemeditatie kan worden beoefend wanneer je maar tijd hebt voor een kopje thee - 's ochtends, tijdens een pauze van het werk, of om 's avonds tot rust te komen - en kan ons helpen om in een moment van rust weer contact te maken met onze geest en ons lichaam.
画像
画像
[PARTNER INFORMATION]

Ryoko Saito
Geïnteresseerd in het menselijk lichaam en de onzichtbare geest, begon een systematische studie van yoga in 2008 en op yoga gebaseerd werk in 2014. Ryoko studeerde verder mindfulness meditatie en is actief in merksamenwerkingen, evenementen en mindfulness meditatie workshops voor bedrijven en de gezondheidszorg. Momenteel begeleidt zij via "Theemeditatie", die de ruimte en tijd van "thee" gebruikt als meditatie, anderen bij het vinden van kalmte en sereniteit, bewustzijn van het knipperen van een oog in het dagelijkse onbewuste, het ruimhartig openen van lichaam en geest, het ontvangen en voelen van de textuur van de buitenwereld. Haar credo is liefde, mededogen en begrip voor anderen.
www.ryoko.tokyo