Tips voor schenkkoffie - Path (Melbourne)

Op warmere dagen kan het bereiden van ijskoffie een geweldige manier zijn om te ontspannen en op te frissen. Path, een koffiebar en koffiebrander in Melbourne, deelde met ons inzichtelijke tips en hun brouwgids om thuis van ijskoffie te genieten.
Koffieapparatuur kan een stemming bepalen en je perceptie van koffie veranderen.

"Bij Path letten we bij al onze koffiezetapparatuur op kwaliteit, esthetiek en functionaliteit. We proberen een langzame en ontspannen sfeer te creëren en tegelijkertijd de hoogst mogelijke koffienorm te handhaven. Bij het selecteren van onze brouwmachines hebben we echt de tijd genomen, omdat we geloven dat elk onderdeel niet alleen fysiek invloed heeft op de smaken in elk kopje, maar ook een stemming creëert die de perceptie van iemands koffie echt kan veranderen. Als een langzamere vorm van koffiezetten kun je met de juiste omgeving en apparatuur echt een fase van anticipatie creëren voor elke klant."
画像
Een brouwer die een langzamere brouwtijd toestaat, kan een prachtige textuur opleveren.

"KINTO's OCT-brouwer zorgt voor een langzamere brouwtijd, wat perfect werkt wanneer je direct boven ijs brouwt, omdat het zorgt voor een goede extractie en op zijn beurt voor een prachtige textuur. Als onderdeel van ons café geven de rondingen en slanke afwerking ook een sculpturale esthetiek tegen onze minimale achtergrond."
画像
Maal verse kwaliteitskoffie. Experimenteer en vind je eigen stijl.

"Bij het selecteren van koffiebonen is kwaliteit weer een groot deel van het selectieproces, als je voor elk kopje verse kwaliteitskoffie maalt, zul je veel meer succes hebben. Koffie is over het algemeen een zintuiglijke ervaring en kan heel persoonlijk zijn. We raden je aan om te experimenteren met verschillende herkomsten, processen en variëteiten om je eigen stijl te vinden. Persoonlijk houden we van evenwichtige, fruitige en bloemige koffiesoorten op ijs. Onlangs hebben we een prachtige gewassen Sidra variëteit uit Ecuador gebrand die we heerlijk vinden als ijskoffie. De smaak van bergamot thee, mandarijn en gekonfijte orange is het type koffie waarvan je in elk klimaat kunt genieten."
画像
Brouwgids: Ijskoffie pour over
画像
STAPPEN
1. Begin met het vouwen van de zoom van je filterpapier en plaats het in de brewer. Maak het filter nat met minstens 100ml water en zorg ervoor dat het water niet wegloopt in de karaf of het kopje waarmee je van plan bent te serveren.

2. Vul je karaf met 100g gefilterd ijs, bij voorkeur met een diameter van twee centimeter of kleiner.

3. Plaats de brewer op de karaf en voeg 20g van de door jou gekozen koffie toe, medium grof gemalen.

4. Giet 50 g water in een spiraalvormige beweging vanuit het midden van de brouwer en zorg ervoor dat alle koffie nat wordt. Gebruik een schuimspaan of een lepel om de koffie te roeren door een kriskrasbeweging te maken. Dit helpt om de koffie gelijkmatig te extraheren en ervoor te zorgen dat het koffiebed volledig verzadigd is.

5. Giet na 45 seconden 150 g water in dezelfde spiraalvormige beweging, en zorg er dit keer voor dat je de waterkoker op niveau houdt met een langzame en regelmatige stroom.

6. Zodra al het water is weggelopen, kun je de brouwer verwijderen en serveren met een groter ijsblok. Dit helpt om je brouwsel koel te houden zonder dat het snel verdunt.
[Tip 1: Toetsaanpassingen]
Bij het maken van koffie behandelen we elke koffie anders. Enkele belangrijke aanpassingen die je kunt maken bij het instellen van je ijsthee zijn het aanpassen van de brouwtemperatuur en de maalgraad.
[Tip 2: Zuurheid en bitterheid].
Als je ijskoude pour over zuur of zwak smaakt, kun je proberen de watertemperatuur te verhogen of iets fijner te malen. Als het bitterder of wranger is, probeer dan het omgekeerde.
[Tip 3: Watertemperatuur].
Op onze hoogte en met ons gefilterd water brouwen we met een keteltemperatuur tussen 90-94 graden Celsius.

PARTNERINFORMATIE

Pad

Pad

Path is een kleine brouwerij en koffiebranderij gevestigd in Noord-Melbourne, Australië. Ze creëren een breed scala aan unieke single origin koffies met een steeds wisselende House Coffee List (gebrand door Path) en een Guest Coffee List van enkele van 's werelds beste branders.
www.pathmelbourne.com / @pathmelbourne

PRODUCTEN IN GEBRUIK