Een plek om inspiratie op te doen - Hotel Âme

Boetiekhotel âme is geopend in Rotterdam en biedt haar gasten een plek om inspiratie op te doen. Het hotel, het café en de concept store zijn gevestigd in een prachtig historisch gebouw uit het einde van de XIX eeuw en bieden een delicaat uitgebalanceerde sfeer van stijl en rust voor bewuste, moderne reizigers. Wij kregen de kans om de medeoprichters te ontmoeten en ons te laten inspireren door dit hotel met een ziel.

画像
Toen Angel Cheung-Kwok en Manfung Cheung het prachtige gebouw white zagen, ontworpen met een neoklassieke gevel, immense hoge plafonds en ornamenten in Art Nouveau stijl, wisten ze meteen dat het de perfecte locatie was voor hun hotel.
画像
"Âme" betekent "ziel" in het Frans, en we werden verliefd op de ziel van dit prachtige 150 jaar oude gebouw," aldus Angel en Manfung. "We wilden een plek creëren waar oud en nieuw sierlijk samenkomen; de oorspronkelijke geest van het gebouw behouden maar er modern leven in brengen."
画像
"Tijdens onze reizen zoeken we altijd naar plekken waar we ons mee kunnen identificeren, hetzij door een bepaalde esthetiek, toewijding aan vakmanschap of een inspirerende vibe. We streefden ernaar zo'n ruimte te creëren in onze thuisstad Rotterdam."
画像
"We hoopten een plek te ontwerpen waar mensen graag naar terugkeren en geïnspireerd raken," zei Manfung.
画像