Tips voor Cold Brew Koffie - Single O Japan

Een heldere, sprankelende cold brew koffie is eenvoudig te maken en perfect voor een warme zomerdag. We vroegen Single O Japan's barista trainer, Yusuke Narisawa, om wat tips over hoe je thuis een goede cold brew maakt.
画像
画像
Experimenteer met verschillende koffie/waterverhoudingen

"Bij Single O hebben we twee versies van cold brew recepten die we aanraden. Beide gebruiken 750 ml water, maar met verschillende hoeveelheden koffie. Als je van een sterk en vet koud brouwsel houdt, raden we je aan om 60g koffiebonen te gebruiken. Als je liever een lichter brouwsel hebt, probeer dan 45g te gebruiken. Maar we vertellen onze klanten niet dat dit het ultieme recept is - we zien het meer als een startpunt waarmee je kunt experimenteren tot je de smaak vindt die je lekker vindt. Het is bijvoorbeeld prima om een koffie/waterverhouding van 1:10 te hebben."
画像
画像
Brouwen, bewaren en serveren in dezelfde karaf

"Het beste aan KINTO's cold brew karaf is dat je je koffie in dezelfde karaf kunt zetten, bewaren en serveren. Je hoeft alleen maar het filter te verwijderen. Hij heeft ook een goede capaciteit, maar is slank genoeg om in de deur van je koelkast te passen. In onze proefbar en café gebruiken we ook andere KINTO-producten, waaronder glazen, en mijn indruk is dat ze gemakkelijk af te wassen zijn, prettig zijn om uit te drinken en breukbestendig zijn."
画像
画像
Verschillende brandingen werken voor cold brew

"Het beste type bonen voor cold brew hangt echt af van je smaak. Bij Single O hebben we geen extra lichte brandingen, maar verder hebben we genoeg lichte, medium en donkere brandingen om uit te kiezen. Als je van sterke ijskoffie houdt, raad ik je een decaf melange genaamd "AWOL" aan. AWOL is een relatief donkere branding met een boterachtige textuur en tonen van zoete karamel, zachte citrusvruchten en kersen en een amandelachtige afdronk. Het is echt een goede koffie, niet alleen voor mensen die decaf willen. We hebben ook een gelimiteerde zomermelange genaamd "FIRECRACKER", wat ook een geweldige keuze is voor cold brew. Deze heeft tonen van ramboetan, rose siroop en yuzu. Er zijn ook andere lichtere brandingen die bijna naar ijsthee smaken als je koud brouwt. We bieden een brede selectie dus ik denk dat er voor iedereen wel iets bij zit."
画像
画像
画像
Brouwgids: Cold Brew Koffie
画像
Verhouding koffiebonen / water
- Sprankelend & verfrissend: 45g/750ml
- Luid & structuurvol: 60g/750ml

KINTO-artikel:
CAPSULE Cold Brew Karaf

STAPPEN
1. Maal je koffie af. Weeg en maal je koffie. We hebben goede resultaten gehad met ongeveer dezelfde grootte als een papieren filter pour over.
2. Schroef het filter los van het buitendeksel, verwijder het binnendeksel en plaats de koffie in het filter.
3. Bevestig het binnendeksel aan het filter. Bevestig het filter aan het buitenste deksel en plaats het in de karaf.
4. Giet 750 ml drinkwater over de koffie (in het filter). Het kan zijn dat je meerdere keren moet gieten, afhankelijk van hoe snel het water in de karaf komt.
5. Zet de karaf met je koude brouwsel in de koelkast. Wij raden 18-24 uur zettijd aan, maar je kunt dit aanpassen aan je smaak.
6. Zodra je brouwtijd voorbij is, verwijder je het filter. Je koude brouwsel blijft tot 5 dagen goed in de koelkast.
Tip
Maak het filter en het binnendeksel nat met water voordat je koffie toevoegt. Hierdoor kan het water goed doorstromen en verloopt de extractie soepel.

PARTNERINFORMATIE

Pad

Single O Japan


Single O is een koffiebrander uit Sydney, Australië. Single O Japan begon in 2014 als groothandel in koffie in Sumida Ward, Tokio. In 2017 openden ze op dezelfde locatie de Ryogoku Tasting Bar en sinds 2021 hebben ze ook een koffiebar genaamd het Hamacho Café. Ze waarderen de relaties met koffieboeren over de hele wereld en leveren koffiebonen van hoge kwaliteit, vers gebrand in Japan.

singleo.jp / @single_ojapan

PRODUCTEN IN GEBRUIK