Koude Soba Noedels Salade Recept met Julia

Foodstyliste en fotografe Julia Maksymczuk creëerde een zomers recept dat perfect is om de hitte te trotseren: een salade met koude soba noedels, citroenachtige courgette, geroosterde abrikozen en burrata. We vonden het leuk om te zien hoe Julia onze CAST collectie gebruikte om haar recept te organiseren en weer te geven en hopen dat u inspiratie opdoet voor uw zomerse lunch en diner.

Ingrediënten (voor twee personen):
2 bundels sobanoedels
2 abrikozen
1 theelepel suiker
1/2 courgette
1 citroen
4 el olijfolie
1 el rijstazijn
1 el sojasaus
Verse koriander naar smaak
1 el. pijnboompitten
1 el veenbessen
1 burrata

画像
画像

Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 220°. Kook de sobanoedels volgens de instructies op de verpakking.
2. Snijd de courgette in dunne reepjes, het liefst met een mandoline. Leg de courgetteplakjes op een bord, breng op smaak met zout en peper, rasp 1/2 citroen op de courgette en besprenkel met het sap van een halve citroen en 1-2 eetlepels olijfolie. Bedek de courgette met de marinade. Laat even rusten.
3. Snijd de abrikozen in vieren en leg ze op een bakplaat, bestrooi met een beetje suiker en bak ze 10-15 minuten in de oven.
4. Rooster de pijnboompitten in een droge pan 2-3 minuten tot ze bruin zijn. Meng 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel rijstazijn.
5. Doe de sobanoedels in de kom met de dressing en schep alles door elkaar, doe vervolgens één portie sobanoedels per kom. Voeg per persoon 1/2 burrata, gemarineerde courgette, geroosterde abrikozen, pijnboompitten, gehakte koriander en cranberry's toe.

画像
画像

Julia Maksymczuk is een Foodstylist & Fotograaf. Sinds 2009 deelt ze recepten en culinaire aanbevelingen op haar blog en Instagram account @julialaposegourmande.

PRODUCTEN IN GEBRUIK