Geniet van planten in je eigen stijl - Interview: Hiroshi Aihara

Planten kunnen een verfrissend, levendig gevoel geven aan uw werkplek of huis. We bezochten het huis van Hiroshi Aihara, de ontwerper van KINTO's showroom en kantoor in Tokio, om hem te vragen hoe hij zijn huis met groen vormgeeft.
画像
- Hoe kiest u de inrichting van uw huis?
"Het interieur van mijn huis is een mix van verschillende stijlen, waaronder modern en vintage. Ik wil me kunnen ontspannen en omringd worden door de dingen waar ik van hou. Ik breng graag tijd door op mijn favoriete bank met een drankje, muziek luisteren en lezen.
Planten zijn zeker onderdeel geworden van het landschap, misschien omdat ze zo'n rustgevende aanwezigheid hebben. Ik koop elke één tot twee weken bloemen bij een plaatselijke bloemist en kies wat mij op dat moment intrigeert. Ik heb ook veel potplanten; ik teel nu een Chinese banyan, een avocadoboom, een jadeplant, een Japanse es, een rubberboom en een Braziliaanse druivenboom. Ik geef alle planten ongeveer één keer per week water, en ze leven al lang en groeien met de dag".
画像
画像
画像
- Je hebt veel vazen. Hoe kiest u ze?
"Veel van mijn vazen zijn van glas omdat ik het materiaal en het strakke uiterlijk ervan mooi vind. Ik bezit AQUA CULTURE VASE in drie kleuren en heb er plezier in om ze te mengen en te matchen. Soms geef ik verschillende kleuren en maten samen weer, zet er bloemen in of experimenteer met hydrocultuur".
画像
画像
画像
" Ik kies ook vazen volgens de meubels die ik heb. Ik koos LUNA in brown als aanvulling op mijn antieke ladekast. Ik hou van de ingetogen tonen van de bloemen die ik nu heb, maar ik denk dat sommige terloops geplaatste takken of droogbloemen ook mooi zouden zijn".
画像

Hiroshi Aihara
Zinan LLC werd in 2007 opgericht.
Zijn werk omvat interieur- en meubelontwerp voor de detailhandel, het kantoor en thuis.
Zinan