Johnna Slaby(artist)

Johnna Slaby is een kunstenaar uit de levendige buurt van Ikuno in Osaka, Japan. Ze is onlangs verhuisd naar Cambridge in Engeland en blijft velen inspireren met haar levendige schilderijen.

Toen we enkele KINTO-producten zagen in een Instagram-post van Johnna's atelier, wisten we dat ze de juiste artiest zou zijn om de visuals voor onze nieuwe afspeellijst te maken.

We vroegen Johnna naar haar benadering van kunst.
画像
画像
- Wat heeft je passie voor de schilderkunst aangewakkerd?
In mijn jeugd was ik een vurig pianist. Ik hield van pianospelen, maar na negen of tien jaar werkte ik mezelf in zo'n staat dat ik zelfs in mijn slaap oefende. Maar op een dag kwam ik op een kleine stadsschets die me bevrijdde van al mijn angsten. Het ontroerde me om wat aquarellen op te halen, en sindsdien schilder ik.
画像
- Ik hou van je gewaagde kleuren en abstracte tekeningen. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Voor mij zit het allemaal in de alledaagse ervaring. Ik zoek naar dingen die me plezier geven, zoals hoe mijn lichaam zich voelt na het eten van bepaalde voedingsmiddelen of hoe bepaalde kleren me doen voelen, en werk ze in mijn dagelijkse routine. Door me herhaaldelijk bloot te stellen aan deze gevoelens en ervaringen, veranderen ze in ritmes en patronen en kleuren die mijn schilderijen diepte geven. Als ik aan een nieuw stuk begin, kies ik wel voor een ervaring om me op te concentreren en een "bestemming" te geven, maar ik raak er niet te veel over opgehangen. Ik vind het het beste om me te ontspannen en mijn intuïtie me door de reis te laten leiden.
画像
画像
- Kunt u het verhaal over koffie vertellen dat tot onze samenwerking heeft geleid?
Ik werkte in een café in Japan, en al die koffiedik werd elke dag in de vuilnisbak gegooid; ik vroeg me vaak af of ik er iets mee kon doen. Rond die tijd was ik op zoek naar textuuruitingen, dus probeerde ik wat grond in de verf te mengen. Het bleek precies het effect te zijn waar ik naar op zoek was. Koffiedroesem is nu een belangrijk medium voor mij.
Uiteindelijk heb ik besloten dat ik ook thuis goede koffie wil hebben en daarom heb ik een KINTO in mijn atelier. Ik hou ervan omdat het eenvoudig, functioneel en comfortabel in gebruik is.
画像
- Is er iets nieuws dat je hebt geprobeerd, of wilt proberen voor dit project?
Met het thema van dit project "ontspannen", wilde ik weten hoe ontspanning er visueel uit zou zien. Omdat ik meestal in een zeer snel en hectisch tempo beweeg als ik creëer, heb ik besloten om tegen mijn natuurlijke neigingen in te gaan om de dingen te versnellen. Wat zou er gebeuren als ik mijn ogen zou sluiten en mijn potlood over het papier zou slepen? Wat als ik "toevallige" morsingen van verf creëer en ze in de pagina laat wegzakken? Hoe zou het eruit zien om kleuren te combineren die niet bij elkaar horen? Ik dacht dat ik misschien meer dingen kon ontdekken om van te houden en een nieuwe ruimte waar ik mezelf kan zijn.
画像

Johnna Slaby
Johnna is geboren in de Japanse prefectuur Nara en was een aspirant-muzikant voordat ze een levensveranderende stadsschets maakte en haar talenten in het aquarelleren veranderde. In 2018 werd ze uitgenodigd om een lezing te geven in New York en in 2019 hield ze een solotentoonstelling in het TRUNK (HOTEL) in Tokio. Johnna verhuisde in 2020 naar Londen, Verenigd Koninkrijk, waar ze de volgende stap in haar carrière zet.
https://www.instagram.com/johnnaslaby/

Luister hiernaar de afspeellijst van KINTO .