Maak van dineren in de open lucht een ongedwongen, maar speciale ervaring - ALFRESCO

Zie de wolken, voel de wind, "buitengewone" momenten zijn slechts een stap naar buiten. ALFRESCO tafelgerei gemaakt van een mix van bamboevezel en plastic hebben een nuchtere en toch elegante uitstraling, perfect voor zorgeloze bijeenkomsten. Het servies van hoogwaardig kunststof heeft een helderheid als glas en schijnt schitterend onder het daglicht. Alle artikelen zijn duurzaam, stapelbaar en gemakkelijk mee te nemen.
画像
画像
画像
In samenwerking met het productontwikkelingsteam van KINTO werkte Shin Azumi aan het ontwerp van ALFRESCO. Hij deelde met ons zijn inspiratie en ideeën achter het ontwerp.

DESIGNBOODSCHAP

"'Hoe bezit iets een gevoel van het buitenleven en tevens elegantie?' Bij het ontwerpen van ALFRESCO begon ik met deze vraag. Ik herinnerde me de barbecues in de achtertuin en de verjaardagsfeestjes van kinderen toen ik in het Verenigd Koninkrijk woonde, en stelde me servies voor dat comfortabel in het gebruik zou zijn en perfect in die tijd momenten. Ik vind het aantrekkelijk dat buitenproducten functioneel zijn en toch een beetje een botte uitdrukking hebben. Dus bij het ontwerpen van ALFRESCO heb ik gezocht naar functionaliteit, terwijl ik me ervan bewust was niet te veel te versieren. Met het oog op gebruik buitenshuis heb ik de buitenkant van het servies ontworpen met opstaande randen, zodat het gemakkelijk vast te pakken is. Ik heb ook rekening gehouden met stapelbaarheid en compact opbergen. De lepel en de vork zijn ook mooi stapelbaar, en ik hoop dat mensen dat kunnen ervaren. De borden en kommen hebben een stevige, ruwe uitstraling aan de buitenkant. De binnenkant daarentegen, waar het eten in komt, is zacht en glad gemaakt. Deze overgang van hard en zacht bij de buiten- en binnenkant is mogelijk door de eigenschap van het plastic materiaal. Elk item is zo ontworpen dat u het voedsel soepel kunt opscheppen en dat wassen na het eten gemakkelijk is. De bamboevezel helpt ook om een mooie matte textuur te creëren. Ik hou vooral van de items in black kleur die doet denken aan stenen leistenen.
画像
画像
De transparant gekleurde items zijn ontworpen om buiten te genieten van wijn en bier. Om een veelzijdig wijnglas te maken, heb ik de vorm gebaseerd op een beker met korte, stabiele poten in plaats van een delicaat wijnglas. Het glas is gemaakt van transparante hars zodat het buitenshuis gebruikt kan worden, maar ik wilde het een sfeer van luxe en elegantie geven door de kenmerken van dit materiaal naar voren te brengen. Naast de variërende dikte van het transparante materiaal, maken de zacht bewerkte randen een diepe indruk. We hebben ook veel aandacht besteed aan het gebruikscomfort en aan functionaliteiten zoals stapelbaarheid. Ik hoop dat u de producten ervaart en er plezier aan beleeft".
画像
画像


Shin Azumi...

Heeft in 2005 'een studio' opgericht in Londen, Verenigd Koninkrijk. Zijn ontwerpwerkzaamheden omvatten consumentenproducten, meubilair, verlichting, elektronica en audioapparatuur, maar ook ruimtelijk ontwerp voor winkels, restaurants en tentoonstellingen. Sinds 2016 neemt hij het hoogleraarschap aan de Hosei Universiteit, Faculteit voor Techniek en Design, in Japan.


COLLECTIE PAGINA
画像