Dek een tafel met Marieke Verdenius

Marieke Verdenius is een fotograaf en stylist gevestigd in Amsterdam, Nederland. Haar studio is een multi-creatieve ruimte, waar ze graag styling en settings voor fotoshoots creëert. Daarnaast is de studio ook een plek die ze graag deelt via haar workshops, bijeenkomsten, culinaire evenementen, exposities, en pop ups.

- Wat zijn uw aanbevelingen om een mooie tafel aan te kleden?

Mijn advies zou zijn om neutrale kleuren te kiezen om een solide basis te creëren.
De linnen tafelkleden die ik bijvoorbeeld meestal gebruik, zijn off white, haverkleurig of met een eenvoudige dennenstreep. Het servies waarmee ik het afwerk is ook vaak off white, lichtgrijs of lichtbeige, afhankelijk van het thema van de setting. Maar ik weet hoe het altijd bij elkaar past.

Ik hou er echt van om losse stukken aan mijn servies toe te voegen, die je gemakkelijk kunt combineren met de andere borden en kommen. En als ik wat kleur wil toevoegen, ga ik gewoon op zoek naar linnen servetten en kaarsen. Ik ben heel voorzichtig met het kopen van nieuwe spullen, ik wil er altijd zeker van zijn dat ze goed passen bij wat ik al heb. En een goede manier om het aan te kleden in hetzelfde kleurenpalet is om bloemen te kiezen die ook dezelfde kleuren hebben!
画像
- Wat vond je zo mooi aan de CLK & KINTO collectie?

Ik hou echt van de eenvoud van de ontwerpen en de kleuren zijn zo mooi! Het is een tijdloze collectie die nooit uit de mode zal raken. De CLK-collectie is ook heel bruikbaar voor verschillende momenten: van een ochtendontbijt tot een feestelijk diner voor vrienden.
画像
- Wat is jouw inspiratiebron als creatieveling?

Ik word geïnspireerd door kleur, vormen, materiaal en patronen die je kunt vinden in alles om ons heen, zoals de natuur, ambachten, kunst, eten, mensen, boeken, architectuur en het dagelijks leven. Ook mijn grootmoeder is een bron van inspiratie voor mij, zij werkte ook als fotografe en ook al is zij lang geleden overleden, ik voel dat haar verhaal, creativiteit en artistieke oog mij nog steeds inspireren.
画像
- Kun je het concept van The Gatherists uitleggen?

The Gatherists is opgericht door mij en mijn vriendin Margot om (opnieuw) in contact te komen met gelijkgestemde creatieven onder het genot van koffie en taart. Een hele simpele formule, die we tot op de dag van vandaag nooit veranderd hebben. Een kleine groep komt samen voor een ochtend gevuld met gesprekken en inspirerende gesprekken. Er is geen programma, spreker, of verborgen agenda, we zijn gewoon nieuwsgierig om te horen hoe andere creatieven leven en werken.

Deze zomer vierden we onze 5e verjaardag en organiseerden we onze 27e editie in Amsterdam. Hopelijk zullen er nog velen volgen! Vooral na deze laatste twee jaar, geloven we echt dat het belangrijker is om samen te komen en je ideeën en gedachten met elkaar te delen in een informele setting. We voelen ons erg dankbaar dat we die ruimte kunnen bieden waar iedereen zich welkom voelt en waar je jezelf kunt zijn. En wat ons nog blijer maakt is het nieuws dat sommige van deze nieuwe connecties hebben geleid tot samenwerkingen of zelfs vriendschappen!
画像
VERDENIUS FOTOGRAFIE
mariekeverdenius.com
@verdenius