Eenvoudig en heerlijk samenzijn

KAKOMI IH donabe is ontworpen voor het delen van heerlijke ervaringen rond de tafel. We vroegen het team van Sunday Suppers, dat de tradities van eten eert en verbindt door middel van dinerreeksen en kookboeken, om scènes te delen van hun samenkomsten op een serene plek in de woestijn in Californië. Ze genoten van brisket taco's met behulp van de KAKOMI IH donabe pot. Zie de momenten en het recept hieronder.
Brisket Tacos
Voor 4-6


1 (3-4lb / 1,4-1,8kg) gesneden runderborst / kosjer zout en versgemalen zwarte peper / 2 el. (30 g) olijfolie / 1 rode ui, in vieren gesneden, / 8 knoflookteentjes / 1⁄4 kopje (60 ml) rode wijnazijn / 4 kopjes (960 ml) runderbouillon / 1 kopje (165 g) gepureerde tomaten / 2 el. tomatenpuree / 1⁄2 tl. gemalen komijn / 1 el. gerookte paprikapoeder / 1⁄2 tl. gemalen koriander / 1⁄2 kopje (20 g) gehakte verse korianderbladeren, plus extra voor garnering / 1 laurierblad


3⁄4 kopje (180 ml) zure room / 1 el vers limoensap / 1⁄4 tl. zeezout / 8 tot 12 maïstortilla's / 2 kopjes (140 g) versnipperde Chinese kool / 1 kopje ingemaakte rode ui / 1⁄2 kopje (60 g) verkruimelde Mexicaanse cotijakaas / 1 of 2 limoenen, gesneden in parten voor garnering

1. Verwarm de oven voor op 275°F (135°C).
2. Kruid de brisket aan alle kanten met zout en peper. 3. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de brisket toe aan de pan en bruin aan beide zijden, ongeveer 5 minuten per kant. Haal de brisket uit de pan. 
3. Voeg de ui toe aan de pan en bak, onder af en toe roeren, ongeveer 10 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. 
4. Voeg de azijn toe en roer goed om de pan van glazuur te ontdoen, waarbij u de bodem van de pan schraapt om alle druppels op te nemen. Verwijder de ui uit de pan. 
5. Giet in een schaal de druppels van stap 4 toe in de pan, plus bouillon, tomaten en tomatenpuree en breng deze aan de kook. Voeg de komijn, paprika, koriander, koriander en laurier toe. Breng op smaak met zout.  Voeg de komijn, paprika, koriander, koriander en laurier toe. 6. Doe de brisket in de schaal (samen met eventueel opgehoopt vocht), met de vette kant naar boven. Bedek de schaal met een paar lagen zware folie, strak omwikkeld. Plaats het geheel in de oven en laat het 4 uur smoren.
7. Haal de pot uit de oven en plaats de brisket voorzichtig op een grote snijplank, waarbij u de vloeistof in de pot behoudt. 
8. Versnipper de brisket met twee vorken in de richting de lijnen van het vlees (het vlees moet gemakkelijk uit elkaar kunnen vallen)
9. Breng de versnipperde brisket terug in de schaal en meng het goed door het vocht.
10. Zet de schaal terug in de oven en laat hem nog 1 à 2 uur gaar worden, tot hij heel mals is.
11. Haal de schaal uit de oven en laat hem 10 minuten rusten.
12. Meng de zure room, het limoensap en het zeezout in een kleine kom als u klaar bent om te serveren. Laat de schaal afkoelen.
13. Verwarm de tortilla's in een koekenpan op middelmatig vuur gedurende ongeveer 1 minuut aan elke kant.
14. Schep wat versnipperde brisket op elke tortilla. Garneer met de kool, een schep van het zure roommengsel, ingelegde red uien, en een strooisel van cotijakaas. Serveer met limoenschijfjes.
Gepekelde limoengroenten
Voor 1 kopje

1⁄4 kopjes gedistilleerde witte azijn / sap van 2 limoenen / 1 laurierblad / 1 tl. fijn zeezout / 1⁄4 kopje suiker / 1 grote rode ui, dun gesneden

1. In een kleine steelpan, alle ingrediënten behalve de ui samenvoegen en op laag vuur laten sudderen
2. Doe de ui in een grote kom en giet het zuurmengsel voorzichtig over de ui
3. Laat het geheel afkoelen en breng het vervolgens over in een schone schaal ter grootte van een pint (0.5L), dek het af en zet het in de koelkast. 
4. Koel in een verzegelde pot tot 1 maand.
Sunday Suppers
http://www.sunday-suppers.com/

Recept aangepast van "Simple Fare Spring / Summer" door Karen Mordechai