Tips om te genieten van koude thee - Uf-fu

Koud gezette thee is zacht, verfrissend, en bevat ook minder cafeïne. Yasuhiro Onishi, de oprichter van de theespeciaalzaak Uf-fu en een gebruiker van de UNITEA one touch theepot, gaf ons zijn tips over de beste soorten theebladeren voor koud zetten, hoe je koud te zetten thee bereidt, en aanbevolen combinaties met eten.
画像
画像
画像
Welke soorten theebladeren zijn het best voor koud zetten?

"Er wordt gezegd dat theebladeren met een lager oxidatieniveau, zoals Japanse thee of green thee, beter zijn voor cold brew. Bij Japanse thee zijn de theeblaadjes zo fijn dat je zelfs met ijs zou kunnen zetten. Als je thee zet bij lagere temperaturen, krijg je minder cafeïne en catechinen die bittere, tannineachtige smaken hebben, waardoor het makkelijker wordt om de umami te proeven. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer cafeïne en catechinen er vrijkomen. Koud brouwen daarentegen legt de nadruk op theanine, een umami-bron, en daarom geloven de meeste mensen dat minder geoxideerde bladeren beter zijn voor koud brouwen."

"Bij Uf-fu raden we ook een green-thee basis aan voor cold brew. Een van onze populaire Earl Greys is een green thee geparfumeerd met natuurlijke Bergamot olie. We hebben ook Darjeeling First Flush - nieuwe blaadjes die tevoorschijn komen na de eerste lenteregens rond eind februari tot midden april, net nadat de winter voorbij is. Sommige bladeren zijn nog green, en je krijgt een prachtige gouden infusie die perfect is om koud te zetten."
画像
画像
Hoe maak je cold brew thee? Heb je tips?
画像
Uf-fu levert ook theeblaadjes voor verschillende restaurants. Hoe serveren professionele chefs cold brew thee?

"Een van onze favoriete theesoorten voor cold brew is Eté, een Darjeeling First Flush geteeld in Nuwara Eliya op de hoogste heuvels in Sri Lanka, vermengd met drie essentiële oliën van natuurlijke citroenen en andere citrussen. Met hints van mediterraan fruit en flora, gaat hij verrassend goed samen met vis en zeevruchten. Bij BRICCA, een Italiaans restaurant in Sangenjaya, Tokio, serveren ze koud gezette thee met Uf-fu bladeren, en ik vind de combinatie met hun makreel en taro terrine subliem. Het past ook goed bij andere Italiaanse gerechten zoals salades, kazen en tomaten. Veel van onze klanten zijn Italiaanse restaurants, maar we leveren ook theebladeren voor Franse restaurants, yakitori en sushirestaurants."

"Non-alcoholische dranken worden steeds populairder en ik denk dat er een groeiende vraag is naar tea pairing. Thee is een geweldige begeleiding van een maaltijd. Japanners drinken green thee vaak met rijst of onigiri's, wat hiervan getuigt. Een goede pairing is wanneer de drank de maaltijd niet verstoort, je smaakpapillen goed reinigt, of de stemming verheft. Ik denk dat dit met thee kan worden bereikt, net als met wijn. In dit opzicht denk ik dat cold brew thee een enorm potentieel heeft."

PARTNERINFORMATIE

Uf-fu is een black thee-importeur die in 2002 is opgericht in Ashiya City, Hyogo Prefecture. Ze selecteren hun theesoorten zeer zorgvuldig uit verschillende theeproducerende regio's zoals India, Sri Lanka en China en introduceren alleen theesoorten die volgens hen echt heerlijk zijn. Met de overtuiging dat "dingen die deel uitmaken van het dagelijks leven zo natuurlijk mogelijk moeten zijn", creëert Uf-fu originele theemelanges met natuurlijke ingrediënten zoals essentiële oliën, kruiden en specerijen. Ze bieden ook seizoensgebonden theeën en suggesties voor het combineren van thee met gerechten en desserts.

www.uffu.net / @uffu_tea


Speciale dank
BRICCA www.bricca.jp

画像profiel

PRODUCTEN IN GEBRUIK