Accent met planten - Deel 2

Yukari Iki, directeur van "The Little Shop of Flowers" staat bekend om haar rustieke maar verfijnde arrangementen. Hier deelt Yukari enige inspiratie voor het integreren van groen in ruimtes met LUNA

"Flowers are the perfect way to create contrast in an analogous space". Er is geen behoefte aan een groot boeket; een handvol bloemen is meer dan genoeg om de sfeer te veranderen zonder de hele ruimte te onderbreken. Met een vaas met een enkele bloem zoals LUNA, neem de tijd om de unieke vorm en kleur van elke bloem te bewonderen, en geniet van het proces om de beste manier te vinden om ze te laten opvallen".

Clematis Zaadkoppen

"Clematisseed is een pluisje fluke kastanje, bekend als de clematiswortel die in de zomer verfrissende white bloemen bloeit. De kraai is niet te veel geknipt en hij ziet er naar beneden uit met het gewicht van de pluis en de lengte en beweging van de kraanvogel strekt zich uit zoals hij is raad ik je aan om te leven. "

Tulp Anthurium & Rhaphiolepis Umbellata

"Hier combineerde ik de warme tropische gloed van Tulip Anthuriums met Rhaphiolepis Umbellata. Rhaphiolepis, ook bekend als Yeddo Hawthorne, is een pruimachtige bloem die in de zomer bloeit temidden van glanzende bladeren die hem omringen in de vorm van een wiel. Plaats de Anthuriums zo dat ze in verschillende richtingen staan en concentreer je op de silhouetten om de beste hoek voor elke bloem te vinden".

Koraalbes en Lapeirousia
Sarracenia Leucophylla

"Een chique muur komt tot leven met lagen purple - zoete Lapeirousia bloesems en sierlijke bogen van Symphoricarpos (Murasaki-komachi). Elke stengel heeft een natuurlijke stroom. Geniet van de chemie van de stengels."
"Sarracenia is een vleesetende plant die inheems is in de moerassen van Noord-Amerika. Klem de stengels op verschillende lengtes voor een dynamische rangschikking. Hier heb ik gekozen voor een donkere leucophyllia om te contrasteren met de ruimte."

Justicia Brandegeeana

"De 'garnalenplant' wordt ook wel Beloperone genoemd, wat Grieks is voor de sluiting van een pijl; een naam die is geïnspireerd op de manier waarop de bloemblaadjes elkaar overlappen. Verwijder de bladeren onder de lip van de vaas en knip de stelen vast zodat de bloemen nonchalant leunen.

BLOEMKUNSTIGE KUNST

Yukari Iki / THE LITTLE SHOP OF FLOWERS

Yukari Iki / THE LITTLE SHOP OF FLOWERS

http://www.thelittleshopofflowers.jp/

Na het werken in de PR voor interieurwinkel en mode, opende een bloemenwinkel in 2010. Momenteel is er een winkel in Harajuku, Tokio, die zowel persoonlijke cadeaus als tentoonstellingen, feesten en commerciële ruimtes organiseert en stileert.