Story of CAST - Glassware for Ease and Grace of Movement



CASTmet zijn concept van 'ongestoord design' straalt een eenvoudige elegantie uit. Sinds de lancering in 2008 wordt de collectie wereldwijd gebruikt en gebruikt in huizen, cafés, restaurants en hotels, en is het een van KINTO's signatuurcollecties geworden.

CAST is ontworpen door wijlen Kosei Shirotani. Hij deelde ooit met het KINTO team, "Er is iets als een ongrijpbare 'geest' die mensen aantrekt tot objecten, die is doordrongen van menselijk handwerk of de fijne afwerking van verhoudingen. Het is misschien niet duidelijk, maar er is een onmiskenbare aantrekkingskracht en charme. Ik geloof dat deze 'geest' onze blijvende genegenheid voedt voor voorwerpen waarvan we na verloop van tijd genieten."

In dit artikel introduceren we het verhaal achter het ontwerp van de CAST collectie, die de filosofie van Kosei Shirotani belichaamt.


cast-product-verhaal-1


Uninterfering design
Het concept van "uninterfering design" is ontstaan door handelingen zoals drinken of een drankje inschenken op te vatten als secundaire handelingen tijdens alledaagse momenten zoals het lezen van een boek, het genieten van een gesprek of het genieten van een maaltijd. De vorm van elk voorwerp is zorgvuldig ontworpen met aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat het de natuurlijke bewegingen van het lichaam niet hindert tijdens onze momenten van ontspanning.
cast-product-verhaal-2


Ideaal ontworpen verhoudingen voor verschillende toepassingen
Bij het ontwikkelen van deze collectie wilden we "cast" elk item in verschillende rollen gebruiken. We hebben herhaaldelijk experimenten en studies uitgevoerd om de optimale verhoudingen af te leiden die geschikt zijn voor elk item en elk gebruik. De CAST collectie biedt een gevarieerd aanbod, zodat je items kunt kiezen op basis van een verscheidenheid aan momenten en verschillende stijlen.
cast-product-verhaal-3


Rand voor soepel drinken
De rand van een CAST beker steekt iets naar buiten, ongeveer 5 ~ 7 mm, zodat dranken soepel in je mond stromen met een lichte kanteling. Hij is zo ontworpen dat de juiste hoeveelheid drank met de juiste snelheid in je mond stroomt.
cast-product-verhaal-4


Stressvrij handvat
De handvatten van kopjes en kannen zijn zo ontworpen dat ze de hand niet belasten. De positie van de greep, het krachtpunt bij het optillen en de zwaartekracht die op de beker of kan wordt uitgeoefend bij het optillen - al deze elementen zijn zorgvuldig overwogen in het ontwerp.
cast-productverhaal-5


Materiaal geschikt voor dagelijks gebruik
Gemaakt van hittebestendig glas, kunnen CAST artikelen gebruikt worden in de magnetron en zijn ze geschikt voor zowel warme als koude dranken. De items zijn licht van gewicht en zien er delicaat uit, maar kunnen ook in de vaatwasser, waardoor ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik.
cast-product-verhaal-6


ONTWERPPROFIEL
Kosei Shirotani

Vanaf 1991 werkte hij in architectuur- en ontwerpbureaus in Milaan. In 2002 keerde hij terug naar Japan en opende STUDIO SHIROTANI in Unzen City, Nagasaki Prefecture. Naast zijn eigen ontwerpactiviteiten was hij energiek betrokken bij samenwerkingsverbanden met universiteitsstudenten en lokale ambachtslieden die traditionele kunstnijverheid in Kyushu produceerden. Hij overleed in december 2020.





COLLECTIE PAGINA
collectie-pagina-cast


PRODUCTEN IN GEBRUIK