Naeme (JAPAN)

Naeme is een pesticidevrije eetbare bloemen- en kruidenboerderij in Kamogawa, Chiba. Het biedt ook voedsel dat is gemaakt van wilde producten die in de omliggende bossen zijn verzameld. Ryutaro Inoue kweekte al vier jaar eetbare bloemen en kruiden toen hij de plaatselijke distilleerder Hiroshi Eguchi ontmoette, eigenaar van Mitosaya Botanical Distillery in Otakicho. Ze richtten samen Naeme op in 2018 met als doel een plek te creëren waar de kwaliteit van de smaak en de omgeving natuurlijker is dan de opbrengst of productiviteit.

Naeme wil "een boerderij als een weide" creëren door de natuurlijke eigenschappen van elke plant te respecteren en ze te kweken in omstandigheden die zo dicht mogelijk bij de natuur liggen, zonder gebruik te maken van pesticiden of synthetische meststoffen. Wij houden van hun benadering van landbouw, en zo is onze samenwerking begonnen. (Zie hier voor meer details over onze samenwerking). We vroegen hen naar hun passie voor kruiden en hun toekomstige doelen.
画像
画像
画像
Het begon allemaal in Kamogawa, dat door zijn milde klimaat ideaal is voor het kweken van planten. De nabijheid van Tokio maakte het ook mogelijk om verse producten te leveren aan restaurants en bars, die destijds hun belangrijkste klanten waren. Van een bescheiden boerderij van 600 vierkante meter zijn ze uitgegroeid tot eigenaar van bijna 2 hectare landbouwgrond, waaronder 8 kassen en 1,2 hectare bos eromheen.

Ryutaro's visie was om "een boerderij als een weide" te creëren. In tegenstelling tot monoculturele boerderijen die prioriteit geven aan productiviteit en efficiëntie, lijken hun kassen inderdaad meer op natuurlijke weiden met veel verschillende kruiden en eetbare bloemen die samen groeien. De kruiden die ze kweken veranderen met het seizoen, maar ze hebben wel 100 soorten op elk moment.
画像
Zijn liefde voor foerageren werd geïnspireerd door een bijzondere ervaring met wild voedsel foerager Mark Williams in Islay, Schotland. Daar liet Mark hem zien hoe hij door de bossen wandelt en onderweg verschillende bladeren, bloemen en wortels proeft en verzamelt. We hadden een soortgelijke sensuele ervaring in Ryutaro's kas door verschillende kruiden uit te proberen - elk kruid verraste ons met de intensiteit van hun smaak en geur.
画像
画像
Ryutaro zegt dat zijn uiteindelijke doel gemengde landbouw is. "Om zonder pesticiden te boeren heb je alles nodig," legt hij uit. "Het houden van kippen kan bijvoorbeeld de bodem helpen, terwijl bijen door bestuiving kunnen bijdragen aan de opbrengst. We willen alles doen om een gezonde omgeving te creëren waarin inheemse planten en dieren kunnen groeien." Volgend jaar willen ze tarwe planten en een wijngaard beginnen, wat een nieuwe toevoeging aan het landschap moet zijn. Kruiden, eetbare bloemen, groenten, fruit, granen, dieren... Om zijn droomboerderij te realiseren waar alles verbonden is in de cirkel van het leven, is Ryutaro's to-do lijst schijnbaar onuitputtelijk, net als zijn energie. Hoe zal deze Naeme ("zaailing") groeien vanaf hier? We kunnen niet wachten om het te zien.