Onderhoudsgids voor serviesgoed: Porselein


Hier geven we enkele verzorgingstips voor je porseleinen servies zodat je er lang van kunt genieten.
Toepasbare collecties: CERAMIC LAB, FOG, NORI, RIM

Kenmerken van porselein
Vergeleken met "keramiek", dat poreus is, zou "porselein" hard, dicht en duurzaam zijn. De samenstelling van de grondstoffen en de hoge temperatuur waarop ze gebakken worden, maken porselein ook bestand tegen water. KINTO gebruikt porselein als materiaal voor veel producten, waarbij zorgvuldig wordt gelet op het evenwicht tussen bruikbaarheid en esthetiek.

Verzorging en onderhoud
▼Daily Care
Afwassen met een neutraal afwasmiddel en een zachte spons en na het afwassen goed afdrogen. Wanneer u een vaatwasser gebruikt, berg deze dan zo op dat de vaat niet met elkaar in contact komt.

Metaalvlekken
Na gebruik van metalen keukengerei kunnen er grijze vlekken op het oppervlak van het serviesgoed verschijnen. Dit worden metaalvlekken genoemd en ze worden veroorzaakt door de wrijving tussen porselein en metaal. Als de porseleinen producten een clear glazuur hebben, vallen deze vlekken niet snel op. Bij producten met een lichte kleur of mat glazuur kunnen ze duidelijker zichtbaar zijn. We raden aan om de metaalsporen te reinigen met citroenzuur.

画像

[Stappen om metaalvlekken schoon te maken]
1. Strooi citroenzuur op de metalen vlekken en bedek met een papieren handdoek gedrenkt in heet water.

画像

2. Verwijder na ongeveer een uur het papieren handdoekje en schrob zachtjes met een melamine sponsje.

画像

*Als de vlekken nog steeds zichtbaar zijn, kunnen ook crèmereinigers zoals Bar Keeper's Friend worden gebruikt. Wrijf voorzichtig met een natte doek of een zachte spons, aangezien de schurende bestanddelen van het reinigingsmiddel krassen op het vaatwerk kunnen veroorzaken als er te hard wordt geschrobd.

▼Vlekken en geurtjes verwijderen
We raden aan om te weken en te wassen met een oplossing van zuiveringszout of zuurstofbleekmiddel.

画像

Unieke expressies van porselein

▼Varieerd glazuur
Het glazuur wordt zorgvuldig één voor één met de hand aangebracht. Daardoor kunnen er variaties zijn in de textuur en afwerking. We zien de subtiele verschillen tussen de stukken als hun charme en schoonheid.

▼Yo-hen
Sommige producten kunnen er verschroeid uitzien op het oppervlak door een uniek glazuureffect dat in het Japans "yo-hen" wordt genoemd. Factoren zoals temperatuur en vochtigheid beïnvloeden de kleurveranderingen die na het bakken op elk stuk verschijnen. Als stukken uit verschillende productieseries komen, kunnen ze ook lichtjes verschillende kleurschakeringen aannemen.

画像

▼Teppun
In sommige producten wordt klei of glazuur gemengd met "teppun" of ijzerpoeder. Het verschijnt als black stippen bij het bakken en geeft de producten een diepe expressie.

Opwarmen
▼Magnetron
Bij gebruik in de magnetron niet oververhitten of opwarmen zonder water.

▼Oven en direct vuur
Niet gebruiken in een oven of boven direct vuur, want hierdoor kunnen producten barsten en breken.


PRODUCTEN IN GEBRUIK