Barista Notes - West -Japan

We vroegen coffeeshops van over de hele wereld naar hun indrukken van de pour over ketel.
Yasuhiro Iwata | Otomoni Coffee
Matsusaka, Mie

Otomoni Coffee

Yasuhiro iwata

www.otomoni.com

“Er is geen overmaat in het ontwerp en ik hou van zijn stille aanwezigheid. Het scharnierende deksel maakt het gemakkelijk om water in de ketel te gieten. Wetende dat het deksel niet zal vallen, kan ik me ook op mijn gemak voelen. Zelfs als er niet veel water in de ketel zit, is het gemakkelijk om de stroom te regelen. Ik denk dat het handvat heel goed is gemaakt, die verschillende manieren van vasthouden bevatten en het wordt niet heet. "

Ayakaokuno | Kurasu
Kyoto, Kyoto

Kurasu

Ayakaokuno

kurasu.kyoto/

“Er waren niet veel ketels die bij mijn vingers passen, maar deze waterkoker was gemakkelijk vanaf het begin vast te houden en het regelen van de giet was gemakkelijk. Het deksel dat met één hand kan worden geopend en gesloten, is een geweldige functie, vooral in een omgeving als een koffietop waar we warm water moeten blijven gieten. De waterkoker past op natuurlijke wijze in ons interieur. We hebben verschillende apparatuur uit heel Japan in de winkel, maar deze waterkoker valt zeker op. "

Hironori Chihara | Hibi -koffie
Kyoto, Kyoto

Hibi -koffie

Hironori Chihara

hibicoffee.strikingal.com

“Mijn eerste indruk was dat het een cool, stijlvol ontwerp is. Ik was verrast door hoe het handvat in mijn vingers paste. Ik was ook onder de indruk van hoe deze waterkoker het probleem van het vallende deksel oploste dat me altijd zorgen maakte tijdens het gieten. Sinds ik deze waterkoker begon te gebruiken, merk ik dat veel klanten meer aangetrokken en attent zijn voor het brouwproces. ”

Koji Ida | Rokumei Coffee co.
Nara, Nara

Koji ida

rokumei.coffee

“Het past comfortabel in mijn handen en is aangenaam om vast te houden. Het water druppelt recht naar beneden en gieten is heel eenvoudig. Ik hou echt van het ontwerp met zijn waardige look. Ik hoef me geen zorgen te maken dat het deksel eraf valt tijdens het gieten, wat een andere geweldige functie is. ”

Tomoko Yamamoto | Specialty Coffee Unir
Kyoto, Kyoto

Specialty Coffee Unir

Tomoko Yamamoto

www.unir-coffee.com

“Het is een stijlvol ontwerp dat er geweldig uit zou zien in je keuken. Het voelt licht aan, zelfs als je er heet water in stopt en vriendelijk is om te gebruiken. De dikte van het handvat zorgt voor een mooie grip en het materiaal maakt het moeilijk voor mijn hand om te glijden. Ik voel geen stress over de stroom van het water en kan me concentreren op mijn brouwen. Ik kan een breed scala aan klanten ten zeerste aanbevelen. ”

Hideyuki Taoka | Taoca koffie
Nishinomiya, Hyogo

Hideyuki Taoka

www.taoca.jp

“De waterkoker is erg stijlvol en toch enigszins nostalgisch in zijn vorm. Het integreert ver in allerlei binnenruimtes. Fijne details maken deze ketel stressvrij te gebruiken; Het handvat past comfortabel, de afstand tussen het handvat en het deksel is perfect en het is licht van gewicht. Het is veelzijdig en ik raad het aan voor zowel thuis- als cafégebruik. ”

Jinko Kamiya | De koffiebranders
Wakayama, Wakayama

Jinko Kamiya

www.theroasters.jp

“De vorm is mooi en geruststellend en toch nieuw. Het scharnierende deksel is gemakkelijk te openen en te sluiten met een lichte duw van mijn duim. Het deksel helpt ook om de temperatuur van het water in de ketel te behouden. De hoek van het handvat is precies goed, waardoor ik gemakkelijk de waterstroom kan regelen. Over het algemeen is het zeer goed gemaakt. "

Yosuke Yamane | En koffiebranders
Kumamoto, Kumamoto

En koffiebranders

Yosuke Yamane

www.andcoffeeroasters.com/

“Barista's moeten de waterstroom regelen, afhankelijk van het type en veroudering van de koffieboon. Om de brouwtijd te beheersen, is de vaardigheid van de barista zeker belangrijk, maar dat geldt ook voor de brouwapparatuur. Deze waterkoker maakt het controleren moeiteloos en houdt de smaak van filter koffie stabiel. ”