Karaf voor intuïtief giet in alle richtingen - capsule

Capsule is ontworpen met een deksel dat automatisch opent wanneer je wordt getipt, zodat je met één hand soepel uit elke richting kunt gieten. Op zoek naar een minimale karaf die intuïtief kan worden gebruikt, hebben we zorgvuldig de optimale specificaties van verschillende onderdelen bestudeerd.
画像
画像
Het beweegbare deksel heeft een spindel die beweegt volgens de verandering in het midden van de zwaartekracht, waardoor het deksel automatisch wordt geopend en gesloten met de kanteling van de fles. Het deksel voorkomt dat stof naar binnen gaat en het kan gemakkelijk worden gedemonteerd om te wassen. De fles verzet zich tegen aanhoudende geuren en vlekken omdat het is gemaakt van hittebestendig glas, en hoewel het een brede mond heeft, maakt het slanke lichaam het gemakkelijk om op te slaan. Het filter van de koude brouwsel gebruikt fijn gaasmateriaal dat helpt om de fijne poeders van theebladeren en gemalen koffie te voorkomen.
画像
画像
In samenwerking met het productontwikkelingsteam van Kinto werkte Toshihiro Aya van de Japanse ontwerpstudio O-Lab aan het ontwerp van capsule. Hij deelde zijn inspiratie en ideeën achter het ontwerp met ons.

“De meest opvallende functie van Capsule is dat je uit elke richting kunt gieten door de karaf te tippen. Bij het realiseren van dit product wilde ik een eenvoudige vorm maken waarmee gebruikers zich een intuïtieve, soepele gietbeweging kunnen voorstellen. Hoewel het eenvoudig uitkomt, is capsule een vrucht van talloze gedetailleerde studies en creatieve overwegingen met betrekking tot de optimale grootte van verschillende onderdelen, evenals de specificatie- en productiemethode van de spindel. Bij het werken aan de Cold Brew Carafe werkte ik om de intuïtieve bruikbaarheid en de strakke lijnen te handhaven die deze collectie karakteriseren. Het was een uitdaging om zowel functionaliteit als esthetische elegantie te bereiken, maar bij het werken met het Kinto -productontwikkelingsteam, denk ik dat we een oplossing konden bereiken. We hebben veel nagedacht over dit karafontwerp, zodat gebruikers het zonder enige nadenken kunnen gebruiken. Als minimaal, modern hulpmiddel en een intuïtief ontwerp, hoop ik dat capsule kan bijdragen aan het toevoegen van een beetje verrijking aan het dagelijkse leven van mensen. "

Ontwerperprofiel
Toshihiro Aya

Opgericht 'O-Lab' in 2011 en 'O-Lab Inc.' opgericht in 2016. Na het behalen van Master's Degrees van Kyoto University en Yale University, werkte hij bij een farmaceutisch bedrijf en in een ontwerpstudio in de VS. Hij is betrokken bij productontwerp, branding en creatieve richting van verschillende projecten, variërend van huishoudelijke producten tot geavanceerde medische apparatuur.

画像

PRODUITS UTILISÉS