YOUR FAVORITE DRINK, ON THE GO - TRAVEL TUMBLER VOL.2- BANNER

Je favoriete drankje, onderweg - Travel Tumbler vol.2-

De Travel Tumbler van Kinto is een tuimelaar voor mensen die een flexibele maar bewuste levensstijl leiden.
Sinds de release in 2017 is het snel een van de kenmerkende items van Kinto geworden en onderweg nieuwe kleuren en maten toevoegen.

We vroegen Travel Tumbler Product Designer Shin Azumi over de bron van zijn inspiratie en het gedachteproces dat volgde.
画像
- Wat was je indruk na de eerste brief?
Ik herinner me dat het mijn eerste project was na terugkeer van Londen. Op het moment dat ik heel graag iets probeerde, kon ik alleen maar in Japan doen, of er was iets dat Japan niet erg goed was. Het idee om een ​​vacuüm-geïsoleerde roestvrijstalen fles te ontwerpen, heeft zeker mijn interesse vastgelegd, omdat de hars en roestvrij staal zou moeten worden gevormd en zeer zorgvuldig worden geplaatst. Als ontwerper heb ik de neiging om te obsederen over schroeven en structuren, en ik voelde dat dit project in dat opzicht een goede uitdaging zou zijn.
画像
- Wat was je inspiratiebron voor het Design Travel Tumbler?
Er was deze verwachting zowel in Europa als in Japan, die objecten die we aanraken, moeten curvy en vriendelijk kijken, maar ik wilde bewijzen dat een stijlvol ontwerp net zo gemakkelijk te gebruiken zou kunnen zijn. Ik vroeg me af of ik zou kunnen losmaken van de "rechte lijnen = industriële" formule en creëer een lineair ontwerp dat zowel waardig en elegant was. Ik heb uiteindelijk mijn inspiratie in een melk gevonden. Traditionele melkblikjes hebben een lineaire vorm omdat ze gemaakt zijn door een metaalvel te rollen, en deze kwestie-van-feiten sprak me aan. Met moderne technologie kunnen we vrijwel elke vorm creëren die we willen, maar ik vond het tijd om de waardigheid van eenvoudige vormen opnieuw te bezoeken.
画像
- Hoe heb je de details ontstaan?
De Travel Tumbler bestaat uit eenvoudige lijnen, maar elk detail, zoals de plaatsing en de hoek van de kuilte, is opzettelijk. Neem bijvoorbeeld het deksel. Hoe scherp kunnen we het zich veroorloven om de velg te maken? Samen met het KINTO-team en de partnerfabrieken, onderzocht ik de exacte hoek die nodig is om de scherpe look te handhaven, maar het kwetsen van vingers. Ik wilde ook dat de tuimeler er elegant uitziet toen het deksel was uitgeschakeld, dus ik verstopte de mond onder de spleet, berekend, dus de drank zou uitstromen op een comfortabele snelheid. Het is een variatie van een ontwerpdetail dat wordt gebruikt in elektronica om overtollige warmte vrij te geven. De enigszins taps toelopende bodem is bedoeld om een ​​gevoel van vertrouwdheid op te roepen door de vormtaal van drankblikjes te gebruiken, maar het is er ook om lichtheid aan het ontwerp toe te voegen om de draagbaarheid te suggereren. Het dient ook als een gids bij het schuiven van de tuimelaar in een drankhouder. Het Kinto-team en ik werkte hard samen om elk detail te perfectioneren door vallen en opstaan. Het was een echte samenwerking.

- Hoe gebruik je je Travel Tumbler?
Ik gebruik het op mijn pendelen aan de universiteit om de giet over koffie te dragen die ik thuis brouwt. Als ik een top-up nodig heb, kan ik het naar een café brengen voor een afhaalmaaltijden. Ik gebruik het vaak en elke keer ben ik blij om te ontdekken dat het gemakkelijk te drinken is van en was. Ik hou ook van de vorm van het deksel. Ik denk dat het comfortabel is op de vingers en de dikte, hoek en grip gevoel precies goed. De rand helpt je om een ​​stevig vast te houden, zodat je het deksel kunt openen met minimale inspanning. Het is allemaal logisch.
画像
- Terugkijkend, hoe was de productontwikkeling ervaring als geheel?
Wanneer ik met Kinto werk, stel ik me mezelf altijd als een gebruiker, en probeer iets te creëren dat ik persoonlijk opgewonden zou zijn om te bezitten. De tuimelaar moest ook gemakkelijk te gebruiken zijn, anders zouden mensen het niet dagelijks willen gebruiken. Ik geloof dat het hele punt van productontwerp is om mensen te laten gebruiken - de gebruikerservaring is het laatste stuk van dat het ontwerp voltooit, de gebruiker met het product aansluit. Mijn uiteindelijke doel is om producten te ontwerpen die op het eerste gezicht liefde bereiken en die liefde in de loop van de tijd groeien met herhaald gebruik. Met de Travel Tumbler heb ik het gevoel dat ik heel dicht bij dat ideaal kwam.

Klik hier voor vol.1

Ontwerperprofiel

安積伸

Shin Azumi

Vestigde 'een studio' in 2005 in Londen, Verenigd Koninkrijk. Zijn ontwerpwerken omvatten consumentenproducten, meubels, verlichting, elektronica en audio-apparatuur, evenals ruimtelijk ontwerp voor winkels, restaurants en tentoonstellingen. Sinds 2016 neemt hij het hoogleraarschap aan bij Hosei University, Faculteit van Engineering en Design, in Japan.


Collectiepagina
画像