Barista Notes - Oost-Japan

We vroegen coffeeshops uit de hele wereld naar hun indrukken van de POUR OVER KETTLE.
Kiyokazu Suzuki | GLITCH COFFEE & ROASTERS
JIMBOCHO, TOKYO

GLITCH KOFFIE & BRANDERS

Kiyokazu Suzuki

glitchcoffee.com

"De ketel gaat geweldig met onze winkelstijl en interieur. Naast de kwaliteit van de bonen, het branden en het brouwen, zijn de winkelruimte en de apparatuur belangrijk voor ons. Wanneer we de ketel gebruiken, trekt deze vaak de aandacht van de klanten. De kwaliteit is geweldig en het wordt niet gekrast, zelfs niet bij veelvuldig gebruik".

Eiji Dobashi | COUNTERPART COFFEE GALLERY
SHINJUKU, TOKYO

TEGENHANGER KOFFIEGALERIJ

Eiji Dobashi

tegenhangercoffeegallery.com

"Het uiterlijk van deze ketel valt echt op in vergelijking met andere. Het is ook duurzaam en moeilijk te krabben. Het is ook gemakkelijk om de waterstroom te controleren, waardoor smalle en dikke waterstromen mogelijk zijn. Het formaat is precies goed en het volume is perfect om 2 koppen koffie te zetten."

Mica Takahashi | MOON mica takahashi COFFEE SALON
SANGUBASHI, TOKYO

MOON mica takahashi COFFEE SALON

Mica Takahashi

www.moon-micatakahashi.com

"Hoewel de ketel een grote hoeveelheid water kan bevatten, omdat de ketel zelf licht is, voel ik geen spanning op mijn pols. De waterstroom is mooi en eenvoudig te regelen, en de grote opening van de pot maakt het schoonmaken eenvoudig. De waterkoker is nog steeds nieuw en glanzend, maar ik kijk uit naar de geleidelijke en mooie verandering in zijn expressie in de loop van de tijd. “

Yuko Katayama.
DAITA, TOKYO

Ki

Yuko Katayama

www.ki-cafe.com/

"De matt white kleur en het eenvoudige, strakke ontwerp maken deze ketel aantrekkelijk. Vooral het ontwerp van het deksel bevalt me goed. De ketel is ook zeer comfortabel en stabiel om vast te houden, en ik was aangenaam verrast door hoe gemakkelijk het is om de waterstroom te regelen. Omdat het lichaam compact en licht is, kan ik de pot met water vullen en gieten zonder mijn pols te belasten. “

Tomohiro Fukitani | THE MODERN COFFEE
SAGINUMA, KANAGAWA

DE MODERNE KOFFIE

Tomohiro Fukitani

themoderncoffee.jp

"Het uiterlijk is wat het eerst de aandacht trekt, maar dit is slechts een van de kenmerken van dit product. Wat vooral opvalt is het gemak waarmee de snelheid van het water kan worden geregeld, wat belangrijk is voor eenpour over kettle. Zelfs als ik heel langzaam giet, druppelt het water niet langs de uitloop. Ik denk dat deze ketel top is, zowel qua uiterlijk als qua functionaliteit."

Yosuke Suzuki | Hoshikawa Café - HSKWKF
KUMAGAYA, SAITAMA

Hoshikawa Café - HSKWKF

Yosuke Suzuki

www.hskwkf.com/

"De dikte van het lichaam en het deksel is effectief in het warm houden van de temperatuur in de pot. Afhankelijk van de giethoek kan ik het water beetje bij beetje laten druppelen of in één keer water toevoegen zoals ik zou doen met lichte gebrande bonen. Ik kan het aanbevelen voor thuisgebruik als een item om uw levensstijl te upgraden".

Etsushi Mikami | RITARU COFFEE
SAPPORO, HOKKAIDO

RITARU KOFFIE

Etsushi Mikami

www.ritaru.com

"De ketel is als een deel van het lichaam voor een barista. Als ik een nieuwe koop kost het meestal tijd om er aan te wennen, maar dat was met deze ketel nauwelijks nodig. Het had een zachtheid en een gevoel dat leek op druppelend heet water uit het puntje van mijn hand. Ik kijk uit naar hoe de textuur zich ontwikkelt als ik hem gebruik. ”

Kazuhiro Nagasawa | NAGASAWA COFFEE
MORIOKA, IWATE

Kazuhiro Nagasawa

www.nagasawa-coffee.net

"Het compacte formaat is zeer eenvoudig te gebruiken. De vorm is uitstekend, omdat ik de waterstroom kan regelen ongeacht hoe vol de ketel is. Het is ook prettig dat het deksel er niet af valt als ik het kantel. Het is een briljante integratie van design en functionaliteit."

Shinsuke Ina | SENDAI COFFEE STAND
SENDAI, MIYAGI

SENDAI KOFFIESTANDAARD

Shinsuke Ina

koffie-stand.com

"Ik werd aangetrokken door de mooie matt black afwerking die ook de conceptkleur van onze winkel is. Het ontwerp past goed en voegt een mooie touch toe aan ons winkelinterieur. Het is licht van gewicht, makkelijk te hanteren en helpt me om elk kopje koffie doordacht te zetten. Ik kan het deksel gemakkelijk met één hand openen en sluiten, wat de beweging bij het zetten van de koffie sierlijker maakt.

Jun Kawaguchi | GOED 4 LIFE 36 CAFE
KANAZAWA, ISHIKAWA

GOED 4 LEVEN 36 CAFE

Jun Kawaguchi

www.facebook.com/good.life.36.cafe

"De waterkoker voelt comfortabel aan in mijn handen en het is heel gemakkelijk om de waterstroom te regelen. Het matt black past perfect in mijn winkel. Het heeft een grote bruikbaarheid en een coole uitstraling."