Barista Notes - West-Japan

We vroegen coffeeshops uit de hele wereld naar hun indrukken van de POUR OVER KETTLE.
Yasuhiro Iwata | otomoni koffie
MATSUSAKA, MIE

otomoniakoffie

Yasuhiro Iwata

www.otomoni.com

"Er is geen overdaad in het ontwerp en ik hou van de stille aanwezigheid ervan. Het scharnierende deksel maakt het gemakkelijk om water in de ketel te gieten. Omdat ik weet dat het deksel er niet af zal vallen, kan ik me ook op mijn gemak voelen. Zelfs als er niet veel water in de ketel zit, is het gemakkelijk om het debiet te regelen. Ik denk dat het handvat heel goed gemaakt is, dat het op verschillende manieren kan worden vastgehouden en dat het niet heet wordt".

AyakaOkuno | KURASU
KYOTO, KYOTO

KURASU

AyakaOkuno

kurasu.kyoto/

"Er waren niet veel ketels die op mijn vingers pasten, maar deze ketel was vanaf het begin gemakkelijk vast te houden en de controle over de gietvorm was gemakkelijk. Het deksel dat met één hand kan worden geopend en gesloten is een geweldige eigenschap, vooral in een omgeving als een koffiestatief waar we heet water moeten blijven schenken. De waterkoker past op natuurlijke wijze in ons winkelinterieur. We hebben diverse apparatuur uit heel Japan in huis, maar deze ketel valt zeker op.

Hironori Chihara | HIBI KOFFIE
KYOTO, KYOTO

HIBI KOFFIE

Hironori Chihara

hibicoffee.opvallend.com

"Mijn eerste indruk was dat het een cool, stijlvol ontwerp is. Ik was verrast door de manier waarop het handvat in mijn vingers paste. Ik was ook onder de indruk van hoe deze ketel het probleem van het vallende deksel oploste dat me altijd stoorde bij het gieten. Sinds ik deze ketel gebruik, merk ik dat veel klanten zich meer aangetrokken voelen tot het brouwproces en er meer aandacht aan besteden".

Koji Ida | ROKUMEI COFFEE CO.
NARA, NARA

Koji Ida

rokumei.coffee

"Het past comfortabel in mijn handen en is aangenaam om vast te houden. Het water druppelt recht naar beneden en het gieten is heel gemakkelijk. Ik vind het ontwerp met zijn waardige uitstraling erg mooi. Ik hoef me geen zorgen te maken dat het deksel eraf valt bij het schenken, wat ook een geweldige eigenschap is.

Tomoko Yamamoto | specialiteit koffie Unir
KYOTO, KYOTO

specialiteit koffie Unir

Tomoko Yamamoto

www.unir-coffee.com

"Het is een stijlvol ontwerp dat er geweldig zou uitzien in je keuken. Het voelt licht aan, zelfs als je er warm water in doet, en is vriendelijk in gebruik. De dikte van het handvat zorgt voor een mooie grip en het materiaal maakt het moeilijk voor mijn hand om uit te glijden. Ik voel geen stress over de stroming van het water en zou me kunnen concentreren op het brouwen. Ik kan een groot aantal klanten van harte aanbevelen".

Hideyuki Taoka | TAOCA COFFEE
NISHINOMIYA, HYOGO

Hideyuki Taoka

www.taoca.jp

"De ketel is zeer stijlvol en toch een beetje nostalgisch van vorm. Hij integreert zich goed in allerlei soorten binnenruimtes. Fijne details maken deze ketel spanningsvrij in gebruik; het handvat past comfortabel, de afstand tussen het handvat en het deksel is perfect, en het is licht van gewicht. Hij is veelzijdig en ik raad hem aan voor zowel thuis als in een café.

Jinko Kamiya...
WAKAYAMA, WAKAYAMA

Jinko Kamiya

www.theroasters.jp

"De vorm is mooi en geruststellend maar toch nieuw. Het scharnierende deksel is gemakkelijk te openen en te sluiten met een lichte druk op mijn duim. Het deksel helpt ook om de temperatuur van het water in de ketel op peil te houden. De hoek van het handvat is precies goed, waardoor ik de waterstroom gemakkelijk kan regelen. Over het geheel genomen is het zeer goed gemaakt.

Yosuke Yamane en COFFEE ROASTERS
KUMAMOTO, KUMAMOTO

EN KOFFIEBRANDERS

Yosuke Yamane

www.andcoffeeroasters.com/

"Barista's moeten de waterstroom regelen afhankelijk van het type en de veroudering van de koffieboon. Om de zettijd te controleren is de vaardigheid van de barista zeker belangrijk, maar dat geldt ook voor de zetapparatuur. Deze ketel maakt de controle moeiteloos en houdt de smaak van de filterkoffie stabiel".