Voor buitenactiviteiten die de zintuigen prikkelen - TRAIL TUMBLER Vol. 1

TRAIL TUMBLER is ontworpen voor buitenactiviteiten die de zintuigen prikkelen. Het idee was om een lichte, compacte beker te maken met voldoende inhoud voor activiteiten zoals trektochten en kamperen.

We interviewden productontwerper Shin Azumi over zijn inspiratie en ontwerpproces.
Was er een bepaald tafereel of object dat de inspiratie vormde voor het ontwerp van deze beker?
"Ik stelde me een plek voor omringd door de natuur, de verfrissende, verkwikkende sensatie van direct uit de fles drinken en met volle teugen genieten van dat moment. Ik koos voor een lineair ontwerp omdat het een aangenaam contrast vormt met de organische vormen in de natuur. Ik stelde me ook voor dat de beker op tafel zou staan voor een gezellig etentje in de buitenlucht, dus gaf ik hem een strakke look die niet zou misstaan naast flessen wijn en bier."
画像
Wat waren de belangrijkste uitdagingen tijdens het ontwerpproces?
"De uitdaging was het waarborgen van de bruikbaarheid - daar hebben we geen compromissen gesloten. Bij een eenvoudig, lineair ontwerp als dit kan het kleinste verschil in afmetingen een enorme impact hebben op de bruikbaarheid of esthetiek. Daarom hebben we geëxperimenteerd met verschillende breedtes, hoogtes en tapse vormen met behulp van prototypes op ware grootte totdat we de beste verhouding vonden. Een andere uitdaging was het bijschaven van de fijnere details van het ontwerp, zodat het een gevoel van stijfheid heeft, maar toch niet te ruw en robuust is. Ik heb er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de grootte, dikte en vorm van de mond prettig is om uit te drinken, en de siliconen ringen zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk te wassen zijn."
画像
Je hebt in het verleden veel bekers voor KINTO ontworpen - wat denk je dat deze laatste toevoeging van de TRAIL TUMBLER betekent voor de serie bekers van KINTO?
"Elke KINTO beker is ontworpen met een specifiek scenario in gedachten. Ze zien er allemaal anders uit omdat ze bedoeld zijn voor verschillende momenten, maar ze voelen aan als een familie van producten omdat ze dezelfde esthetiek en balans delen. Ik denk dat de nieuwe TRAIL TUMBLER de familie nog diverser en leuker maakt."
画像
Hoe wil je dat gebruikers van dit product genieten en wat zie je voor de toekomst van outdoor vrije tijd?
Wegwerpflessen zijn overal - maar ik hoop dat deze beker het idee om je favoriete drankje in je favoriete fles mee te nemen net iets aantrekkelijker maakt. Ons moderne leven is druk en ingewikkeld, maar ik denk dat het belangrijk is dat we ons in ieder geval tijdens het drinken overgeven aan het eenvoudige, stille plezier van hydratatie. Het "ontwerpen van outdooruitrusting" is vaak gebonden aan een specifieke ontwerptaal, maar ik heb het gevoel dat het zich niet heeft aangepast aan veranderingen in de vraag van gebruikers. In de toekomst zou ik graag meer diversiteit zien in het ontwerpen van outdoorproducten, zodat de verschillende behoeften van consumenten worden weerspiegeld.
画像


Shin Azumi...

Heeft in 2005 'een studio' opgericht in Londen, Verenigd Koninkrijk. Zijn ontwerpwerkzaamheden omvatten consumentenproducten, meubilair, verlichting, elektronica en audioapparatuur, maar ook ruimtelijk ontwerp voor winkels, restaurants en tentoonstellingen. Sinds 2016 neemt hij het hoogleraarschap aan de Hosei Universiteit, Faculteit voor Techniek en Design, in Japan.


VERWANTE VERHALEN

PRODUCTEN IN GEBRUIK