Asperge Carbonara Recept door Michael Gardenia

Toen onze vrienden Michael(@lammaigal) en Nicole(@nicolemcl_) op bezoek waren in Amsterdam, hadden we een kleine lunch met onze gezamenlijke vriendin Marieke(@verdenius) in haar atelier. Michael maakte Asperge Carbonara voor ons met lokale ingrediënten. In dit artikel delen we het recept, samen met de tips die hij ons gaf.

[Ingrediënten] (Voor 4 personen)

  • 320g Spaghetti
  • 5 Eierdooiers
  • 120 g Geraspte pecorino kaas
  • 400g Asperges
  • Olijfolie
  • Zout
  • Black peper
画像

[Methode]

    1. Was, droog en halveer de asperges. Kook de onderkant van de asperges, dat is het hardste deel van de groente. Doe ze in een pan met water en een handvol zout om een bouillon te maken waarin de pasta wordt gekookt.

  1. Snijd de toppen van de asperges in dunne plakjes. Verhit een koekenpan met een flinke hoeveelheid gemalen black peper om de smaak te versterken. Voeg twee eetlepels olijfolie toe en bak de asperges 5 minuten, tot ze zacht maar nog knapperig zijn.
画像
画像
    1. Voeg een snufje zout toe.

    1. Doe de spaghetti in het kokende water met de aspergebodems en kook een minuut korter dan de aanbevolen tijd.

    1. Scheid ondertussen de 5 eierdooiers in een grote kom die groter is dan de pastapot. Bewaar de eiwitten voor andere recepten. Meng de eierdooiers met de geraspte pecorino kaas.

    1. Voeg na het mengen een paar eetlepels kokend water uit de pastapot toe aan de kom om er een romige saus van te maken.

  1. Giet de spaghetti af (laat het water in de pan staan) en voeg toe aan de saus. Plaats de kom op de steelpan en begin te mengen in een bain-marie (waterbad) op een zeer laag vuur. Deze fase is zeer belangrijk omdat het de pasta warm houdt en het recept veiliger maakt omdat het de eieren pasteuriseert. Pas op dat u het mengsel niet direct in de pan verwarmt, want dan kan het koken en in een frittata veranderen!

Tip: Bewaar het kookwater voor het geval de spaghetti veel van de saus opneemt. U kunt dan meer water toevoegen om de saus romiger te maken. Het is het beste om de saus vloeibaarder te maken dan nodig, want hij wordt droger als hij afkoelt.

  1. Voeg na een paar minuten mengen de geroosterde aspergepunten en een drupje olijfolie toe. Meng en serveer. Maal eventueel wat black peper en strooi er wat pecorino overheen voor extra smaak.

Buon appetito!

画像

[PARTER INFO]

Recept door @lammaigal
Foto's door @verdenius

PRODUCTEN IN GEBRUIK