In het oog van Benjamin Helle

In het kader van de France Design Week heeft Momentum-winkel fotograaf Benjamin Helle uitgenodigd om een tentoonstelling te maken en een opname te maken met een selectie unieke objecten van Momentum. Benjamin Helle deelde met ons zijn perceptie van design en hoe hij verhalen vertelt door middel van beelden.

"De selectie van producten gaat via twee aspecten van mijn persoonlijkheid: design via mijn opleiding en fotografie via mijn familiegeschiedenis.

Wanneer ik een voorwerp zie, is er een eerste proces dat bestaat uit het geestelijk ontleden ervan om te proberen terug te gaan tot de eerste potloodstreek, om de technische beperkingen te begrijpen, de produktiekeuzes, de kleuren, de materialen en de vormen.

Ik heb het merk KINTO ontdekt dankzij Antoine van MOMENTUM. Ik werd onmiddellijk aangetrokken door de eenvoud en de nauwkeurigheid van de voorwerpen. Zoals veel Europese ontwerpers vandaag, vind ik de Japanse cultuur een grote bron van inspiratie."

画像
De AROMA OIL WARMER geurverspreider is gefotografeerd als een fles: black achtergrond, indirect licht om de contouren van het object te benadrukken. Het verschil hier, en wat de schoonheid van de verstuiver maakt, is de essentie van het parfum te zien wegvliegen en de warmte te voelen van de vlam die het verspreidt. De kracht van het beeld is dat het is ontstaan toen de verdamping het meest zintuiglijk was.
画像
Het idee om RIM kommen door de zoeker van een Hasselblad te laten zien, maakt het mogelijk parallellen te trekken tussen het begrip vakmanschap en authenticiteit, door de kleine gebreken te belichten die de schoonheid en de waarde van een voorwerp uitmaken. Het spel van schaduwen is een knipoog naar het werk van het contrasteren van de kleuren en de afwerkingen van de producten.
画像

PRODUCTEN IN GEBRUIK