Slow Green Filosofie door Green Wise (Italië)

Green Wise is een Japans bedrijf met hoofdkantoor in Tokio en een showroom en atelierruimte in Milaan, Italië. Green Wise stelt binnen- en buitenruimtes voor green en duurzame bloemstukken in lijn met de Slow Green filosofie, die streeft naar herstel van de diversiteit van de natuurlijke wereld en een levensstijl in harmonie daarmee.

- Kunt u uitleggen wat de Slow Green Filosofie is?

Slow Green is een beweging die Green Wise in 2016 begon te promoten, die de schoonheid van de natuur in haar puurste vorm viert en in het algemeen een green en duurzame levensstijl voorstelt.

De meeste planten die we vandaag de dag zien, zijn gekweekt in kassen met chemische producten en komen uit verre landen. Terwijl bloemen en planten die worden gekweekt in omstandigheden die lijken op hun natuurlijke omgeving, dus onder de zon, volgens het ritme van de natuur en zonder afhankelijk te zijn van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, ons de meest authentieke aspecten van de natuur en de verschillende uitingen van de vier seizoenen laten zien.

Slow Green betekent het waarderen van de vorm van de natuur zoals die is, het vinden van kostbaarheid en schoonheid in het gras, de knoppen, bloemen en vruchten samen met hoe ze verwelken.
画像
- We hebben ons verbaasd over het Kukido concept. Kunt u ons meer vertellen over dit concept?

Kukido, wat in het Japans de Weg van de Stengel betekent, is een van de meest iconische representaties van onze Slow Green filosofie.

Het is een nieuwe benadering van bloemsierkunst, bedacht door onze CEO Yuichi Tamaru, en het drukt zich uit door een compositie die de bloemen op hun plaats en in balans houdt. Dit ontwerp legt de nadruk op de stelen en hun natuurlijke vorm, gedraaid en rondgedraaid in verschillende richtingen door wind en regen, waardoor alle delen van de bloem bloot komen te liggen, inclusief de beschadigde en verdorde delen.

Die onvolkomenheden zijn het bewijs dat ze op eigen kracht zijn gegroeid en herinneren ons er, samen met hun expressieve en spontane vormen, aan om het kostbare leven van de natuur te waarderen.
画像
画像
- Hoe integreren de KINTO producten uw Slow Green visie?

Het idee van KINTO om het rustiger aan te doen en zich gezond te voelen, het dagelijkse leven te vullen met verrijkende en inspirerende momenten, is in perfecte harmonie met onze Slow Green visie en het soort levensstijl dat wij onze klanten met onze ontwerpen willen bieden.

En zo zijn ook de KINTO producten en hun esthetiek, die elegant zijn en hun aanwezigheid hebben, maar toch op een natuurlijke manier in elke leefruimte passen.

Omdat ze niet te sterk en niet te eenvoudig lijken, zijn ze ideaal om de natuurlijke vormen van de bloemen en planten die we gebruiken, hun intrinsieke charme, te versterken.
画像
- U komt oorspronkelijk uit Japan en opende een designstudio in Milaan. Hoe ziet u de wisselwerking tussen de Japanse en de Italiaanse cultuur?

Wij hebben het gevoel dat onze Italiaanse klanten elementen van de Japanse cultuur en smaak die wij in onze producten en diensten brengen, heel goed ontvangen. We hebben waarschijnlijk een zeer vergelijkbare gevoeligheid voor dingen.

Het concept van genieten van de wisseling van de seizoenen is bijvoorbeeld typisch Japans. Het past echter ook bij de Italiaanse levensstijl, dankzij de klimatologische overeenkomsten tussen de twee landen.

Een vergelijkbare omgeving is ook een van de redenen waarom we Milaan hebben gekozen voor ons eerste hoofdkantoor in het buitenland, omdat het ons in staat stelt de ervaring en kennis die we in de loop der jaren in Japan hebben opgedaan, toe te passen.
画像