Karaf voor intuïtief uitschenken in alle richtingen - Schenken in alle richtingen CAPSULE

CAPSULE is ontworpen met een deksel dat automatisch opent bij het kantelen, zodat u met één hand soepel uit elke richting kunt gieten. Op zoek naar een minimale karaf die intuïtief kan worden gebruikt, hebben we de optimale specificaties van de verschillende onderdelen zorgvuldig bestudeerd.
画像
画像
Het beweegbare deksel heeft een spindel die beweegt volgens de verandering in het zwaartepunt, waardoor het deksel automatisch open en dicht gaat met het kantelen van de fles. Het deksel voorkomt dat er stof in de fles komt en kan eenvoudig gedemonteerd worden voor het wassen. De fles is bestand tegen aanhoudende geuren en vlekken omdat hij gemaakt is van hittebestendig glas, en hoewel hij een brede mond heeft, is hij door zijn slanke lichaam gemakkelijk op te bergen. Het filter van de cold brew karaf maakt gebruik van fijnmazig materiaal dat helpt om de fijne poeders van theebladeren en gemalen koffie niet te laten ontsnappen.
画像
画像
In samenwerking met het productontwikkelingsteam van KINTO heeft Toshihiro Aya van de Japanse designstudio o-lab gewerkt aan het ontwerp van het productCAPSULE. Hij deelde met ons zijn inspiratie en ideeën achter het ontwerp.

"Het meest opvallende kenmerk is dat je vanuit elke richting kunt gieten door de karaf te kantelen.CAPSULEBij de realisatie van dit product heb ik gestreefd naar een eenvoudige vorm die de gebruiker in staat stelt zich een intuïtieve, vloeiende gietbeweging voor te stellen. Hoewel het er eenvoudig uitziet, CAPSULE is het een vrucht van talloze gedetailleerde studies en creatieve overwegingen met betrekking tot de optimale afmetingen van de verschillende onderdelen, evenals de specificatie en de productiemethode van de spindel. Bij het werken aan de cold brew karaf heb ik gewerkt aan het behoud van de intuïtieve gebruiksvriendelijkheid en de strakke lijnen die deze collectie kenmerken. Het was een uitdaging om zowel functionaliteit als esthetische elegantie te bereiken, maar door nauw samen te werken met het KINTO productontwikkelingsteam denk ik dat we tot een oplossing hebben kunnen komen. We hebben veel aandacht besteed aan het ontwerp van deze karaf, zodat de gebruikers er zonder nadenken gebruik van kunnen maken. Als een minimaal, modern hulpmiddel en een intuïtief ontwerp hoop ik dat het CAPSULE kan bijdragen aan het toevoegen van een beetje verrijking aan het dagelijks leven van mensen".

Ontwerperprofiel
Toshihiro Aya

In 2011 'o-lab' opgericht en in 2016 'o-lab Inc.' opgericht. Na het behalen van de masterdiploma's van de Kyoto University en Yale University, werkte hij bij een farmaceutisch bedrijf en bij een ontwerpstudio in de Verenigde Staten. Hij is betrokken bij productontwerp, branding en de creatieve richting van verschillende projecten, variërend van huishoudelijke producten tot geavanceerde medische apparatuur.

画像

PRODUCTEN IN GEBRUIK