Gezellige herinneringen aan tafel creëren - BONBO

BONBO is een serviescollectie voor kinderen en baby's, ontwikkeld met de wens om van de dagelijkse maaltijden een aangename herinnering te maken. Het formaat en de vorm zijn niet alleen geschikt voor de eerste maaltijd van een baby, maar kunnen ook de groeiende eetlust van kinderen ondersteunen. Gemaakt van duurzaam materiaal, is de collectie comfortabel in gebruik voor zowel kinderen als volwassenen. Met een genuanceerde textuur passen de stukken goed in eetkamers met een ontspannen stijl, en kinderen zullen zich het eenvoudige, unieke ontwerp hopelijk met liefde herinneren.
画像
画像
Bij de ontwikkeling van BONBO werkte KINTO samen met productontwerpster Fumie Shibata. We vroegen haar naar haar inspiratiebron en de details achter het ontwerp.

"Veel ouders hebben me verteld dat etenstijd een stressvolle bezigheid kan zijn met jonge kinderen, dus ik wilde iets creëren dat de stress zou verlichten en wat plezier aan tafel zou brengen. Ik bedacht de organische, asymmetrische vorm die ritme toevoegt wanneer hij op tafel wordt gelegd en een tegenwicht vormt voor de kilte van plastic. Ik maakte de binnenkant van borden en kommen white om de kleur van het eten te benadrukken, en koos speelse kleuren voor de buitenkant, maar in ingetogen tinten zodat ze niet misstaan naast volwassen borden. Alle kleuren zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes, en kunnen gemixt en gematcht worden voor extra plezier."




Fumie Shibata...


Productontwerper, vertegenwoordiger van Design Studio S. Werkt met Japanse en internationale merken aan een grote verscheidenheid aan producten, van elektronica, dagelijkse goederen, medische apparatuur tot hotels. Prijzen zijn onder meer de iF Gold Award (Duitsland), de red dot design award, de Mainichi Design Prise, de Good Design Gold Ward, en drie Design for Asia Awards (Grand Award, Special Award for Culture, Gold Award). Professor van de Musashino Art University. Voorzitter van de Good Design Judging Committee 2018-2019. Auteur van het boek 'Forms within Forms'.

画像
画像
De cadeaudoos BONBO is zo ontworpen dat de ervaring van het openen van de doos nog een leuke herinnering oplevert. We vroegen Atsushi Ishiguro van creatieve studio OUWN naar zijn ontwerp.

"Als geschenkdoos voor baby- en kinderservies wilde ik dat het warm en liefdevol zou aanvoelen, met een vleugje speelsheid. In plaats van het te laten knallen door felle kleuren te gebruiken, besloot ik het verfijnd te maken, zodat het ook volwassenen zou aanspreken die op zoek zijn naar een cadeau voor een vriend."
画像
画像
"Naar aanleiding van het productconcept 'leuke herinneringen creëren aan tafel' tekende ik de contouren van de producten en speelde ik met lettertype-elementen zoals de grootte om beelden op te roepen van vrolijke, fantasierijke en levendige gesprekken rond de tafel met kinderen."



[DESIGNER PROFIEL]
Atsushi Ishiguro


Voorzitter van creatieve studio OUWN. Internationaal bekroond art director, grafisch ontwerper, sign planner en web designer, ervaren in verschillende aspecten van planning en creatie. Naast ontwerpwerk is hij ook actief betrokken bij artistieke activiteiten zoals "People and Thought.(PaT.)" (p-a-t.jp), het samenvoegen van gedachten met milieu en creatieve uitingen en displays.





COLLECTIE PAGINA
画像