De Cairngorms verkennen met KINTO / Tapas bij het Loch

Foto: Peter Rudd / Tekst: Kate Mascall

Aangezien we uit een kuststad komen, duurt het niet lang voor we het strandleven beginnen te missen als we weg zijn.
Tijdens een recente reis door Schotland stuitten we op Loch Morlich in de Cairngorms, het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk.
Het zoetwaterloch ligt 300 meter boven de zeespiegel, heeft een eigen zandstrand, met fantastische wandelpaden en uitzichten rondom. Het was een perfecte locatie voor een lunch vóór een middag vol activiteiten.
画像
画像
Op reis in onze camper, ons thuis van huis, kunnen we genieten van de luxe om te koken wat we willen, wanneer we willen en waar we willen. Thuis gebruiken we graag ons KINTO FOG servies dagelijks, dus het voelde niet meer dan juist om onze set in te pakken voor we vertrokken.

We kozen voor een tapas stijl menu van;
Gebakken aardappelen, met een pittige tomatensaus (Patatas Bravas), Chorizo in Red Wijn (Chorizo al Vino Tino), Garnalen met Knoflook (Gambas al Ajillo), Champignons met Knoflook (Champinones Con Ajo), Green Olijven, en spiesjes van Olijven, Ansjovis en Guindilla Paprika (Gilda Pintxo).
画像
画像
Toen de gerechten op tafel kwamen en de lucht gevuld was met het aroma van verse knoflook, kruiden en gerookte paprika, wisten we dat dit een onvergetelijk moment zou worden.
画像
画像
Op een steenworp afstand van Loch Morlich ligt het prachtige Glenmore Rendiercentrum. Ons volgende avontuur zou een magisch avontuur worden, hoog op de heuvel, omringd door majestueuze dieren.
Het centrum werd bijna zeventig jaar geleden met succes opgericht, en in de loop der jaren werden de rendieren langzaam geïntroduceerd in de perfecte sub-arctische omstandigheden.
画像
Om onze tijd in de Cairngorms af te ronden, zou onze reis niet compleet zijn zonder een bezoek aan het Balmoral landgoed. Het is al generaties lang het zomerverblijf van de koninklijke familie, de charme van het terrein, de stenen huisjes, de ruisende rivier Dee en natuurlijk het kasteel zelf, het is echt een opmerkelijke plek.

Het waren een paar perfecte dagen in de Cairngorms, en een onvergetelijke herinnering aan ons Schotse avontuur.
画像
Peter Rudd

Pete Rudd is een Britse freelance fotograaf die gespecialiseerd is in outdoor lifestyle en landschapsfotografie, en sinds kort ook portretfotografie maakt. Hij heeft de afgelopen 10 jaar de wereld rondgereisd en zijn passie voor fotografie is gegroeid. Hierdoor kan hij zijn visie op de wereld vastleggen in zijn foto's en anderen inspireren.
@mycloud9ine