MRC (Paris)

MRC Paris is een hardloopclub gevestigd in Le Marais, Parijs, die lifestyle-ervaringen promoot door middel van vrienden en speciale evenementen. De club werd opgericht in 2014, nadat zeven vrienden van de middelbare school zich herenigden in Parijs. Nu zijn ze een team van ongeveer 40 mensen die waarden als gezelligheid en openheid verspreiden door middel van coole tempo hardloopsessies en gecureerde evenementen. Op een ochtend namen de leden onze ACTIVE TUMBLER mee op hun wekelijkse loopje. Zie momenten samen met hun interview hieronder.
画像
画像
- Hoe en wanneer is de club begonnen?
In 2013 kwamen we met zeven oude vrienden van de middelbare school op hetzelfde moment in Parijs aan na verschillende studies en banen in verschillende plaatsen in Frankrijk en over de hele wereld. We deelden een grote flat in de wijk Marais: we waren midden twintig, het leven was goed. Omdat sommigen van ons een achtergrond hadden in atletiek of voetbal, begonnen we samen te rennen als een gemeenschappelijke activiteit. We begonnen geleidelijk aan de hardloopcultuur te omarmen en dat leek ons het verlangen om samen een project te hebben. We gebruikten onze competenties en staken al onze energie in dit project: Lopen werd alles! We begonnen mensen te verzamelen om te gaan hardlopen, te beginnen bij Le Marais, naast onze flat. Zo ontstond in 2014 de MRC (Marais Running Club).
画像
画像
画像
- Wat zijn de reguliere activiteiten van MRC?
Ik denk dat het belangrijk is om te onthouden dat hardlopen gewoon een excuus is voor ons om samen te komen. De weken zijn druk voor iedereen. Met een afspraak op woensdag aan het eind van de dag kunnen we midden in de week even op adem komen, vooral omdat we weten dat iedereen aanwezig zal zijn, zoals gewoonlijk. Ik vind het kostbaar, en daarom is de club ook zo gemaakt. Naast deze wekelijkse bijeenkomsten waar we samen lopen en daarna een drankje drinken, zou ik zeggen dat de activiteit van de club zich ook uitstrekt tot het weekend. Zo komt een groot deel van de club in het weekend bijeen voor lange sessies ter voorbereiding op de Parijse Marathon. Een ander belangrijk deel van de leden komt ook bijeen om samen uit te gaan en te feesten! Dus dat is waar het MRC om draait: coole loopjes en feestjes, het hele moment houden we van organiseren en samen doorbrengen.
画像
- Waar was de locatie van deze run?
Deze piste werd 's morgens vroeg gemaakt op de "Coulée verte", een voormalige spoorlijn in het oosten van Parijs die gerehabiliteerd werd tot een 5 km lang stadspad, dat vertrekt vanuit Bastille. Het is geweldig om daar te lopen, want aangezien je je meestal boven de straten bevindt, is het erg rustig. U voelt zich geïsoleerd van het lawaai en het verkeer in de stad, hoewel u zich nog steeds in het hart van Parijs bevindt.
画像
画像