Diner aan de kust

Foto Essay van Brandon Herrell

Ondanks de aanhoudende regen deze week, besloten mijn vriend Signe en ik het erop te wagen om een dagtrip naar Whidbey Island te maken. We hadden daar gewerkt aan een kamer in de herberg van onze vrienden daarboven, en het moest worden nagekeken. Er is geen keuken in de hut, dus we bedachten een makkelijk menu om te koken, wat vrij simpel was met Signe's achtergrond in voedsel en landbouw. We laadden de auto in met mijn kook- en serveerspullen, en op het laatste moment nog een paar regenjassen omdat het in de stad miezerde.
We wilden iets lichts, plantaardigs, en Japans geïnspireerd. We besloten het volgende:

Rijstazijn gemarineerde komkommers
Sesam & Nori rijst
Gekarameliseerde wortelen met Dukkah en scallions
Gekarameliseerde knoflook bok choy met sesam gembersaus
Kimchi
Miso gemarineerde kabeljauw
In de hectiek van het inpakken, hadden we niet veel tijd over voor een kopje koffie in de stad. Gelukkig is de 20 minuten durende veerboottocht naar het eiland de perfecte setting om een kopje te drinken met zicht op de Salische Zee door het raam. Terwijl het ons naar Whidbey Island vervoerde, bracht de veerboot ons ook uit de storm, en in de zon. Tegen de tijd dat we bij The Captain Whidbey Inn arriveerden en we ons in de Glasswing Cabine nestelden, was de lucht bijna opgeklaard boven de nabijgelegen Penn Cove.
Signe had het grootste deel van het diner de dag ervoor al bereid, dus het enige wat we nog moesten doen was koken. Ik maakte een koffie op de veranda terwijl Signe uitpakte. Ik sleep altijd mijn compacte vuurkorf met ingebouwde grill mee, dus we besloten op het laatste moment op het strand te koken en te eten. De KINTO ALFRESCO diner set is stapelbaar en licht genoeg om het hele pakket in één keer naar beneden te dragen.
Zoals altijd wanneer Signe kookt, kwam elke schotel weer mooier naar voren dan de vorige. Eerst was het de Bok Choy, gesmoord in een pan op het vuur met gebakken knoflook. Al had ik alleen dat kunnen eten, dan was ik al helemaal gelukkig geweest. Tegen de tijd dat de miso gemarineerde kabeljauw uit de oven kwam, was ons etentje al vele malen lekkerder dan bijna elke maaltijd die ik tot nu toe binnen heb gegeten, borden die we voorzichtig balanceerden op een stam van drijfhout.
We hebben alles perfect uitgeserveerd en opgediend net voordat de zon onder de horizon begon te duiken. We zaten te eten in het zand en keken naar de laatste smeulende kolen in ons vuur. En ik moest denken aan de honderden maaltijden die ik in mijn kindertijd ook zo heb gegeten: Beneden op een rotsachtig strand, laat op een zomeravond. - Alleen deze keer was het eten vele malen lekkerder.
Brandon Herrell

Brandon Herrell is een fotograaf en schrijver die in Seattle woont. Hij is opgegroeid aan de rotsachtige oevers van de Puget Sound en probeert de serene energie van die landschappen door zijn werk te dragen. Door middel van zijn portretten, stillevens en lifestyle foto's verweeft hij thema's als open ruimte, natuur en introspectie. Het resultaat is een venster op een levensstijl die traag, bewust en oprecht is.

is. http://www.brandonscottherrell.com/