Onderhoudsgids voor serviesgoed: Porselein

Hier stellen wij enkele verzorgingstips voor uw porseleinen servies voor, zodat u er lang van kunt genieten.
Van toepassing zijnde collecties: CERAMIC LABFOGNESTNORIRIM

Kenmerken van porselein
Vergeleken met "keramiek", dat poreus is, zou "porselein" hard, dicht en duurzaam zijn. De samenstelling van de grondstoffen en de hoge temperatuur waarop ze gebakken worden, maken porselein ook bestand tegen water. KINTO gebruikt porselein als materiaal voor veel producten, waarbij zorgvuldig wordt gelet op het evenwicht tussen bruikbaarheid en esthetiek.

Verzorging en onderhoud
▼Dagelijkse verzorging
Afwassen met een neutraal afwasmiddel en een zachte spons, en na het wassen goed afdrogen. Bij gebruik van een vaatwasmachine dient u het vaatwerk zo op te bergen dat het niet met elkaar in contact komt.

Metalen vlekken
Na gebruik van metalen keukengerei kunnen grijze vlekken zichtbaar worden op het oppervlak van het servies. Deze worden metaalsporen genoemd en worden veroorzaakt door de wrijving tussen porselein en metaal. Als de porseleinen producten een clear glazuur hebben, zijn deze sporen niet gemakkelijk waar te nemen. Bij producten met een lichte kleur of mat glazuur, kunnen ze duidelijker zichtbaar worden. Wij raden aan de metaalsporen te reinigen met citroenzuur.
画像
[Stappen om metaalvlekken schoon te maken]
1. Strooi citroenzuur op de metaalsporen en bedek ze met een in heet water gedrenkt papieren handdoekje.
画像
2. Verwijder na ongeveer een uur het papieren handdoekje en schrob zachtjes met een melamine sponsje.
画像
*Als de vlekken nog steeds zichtbaar zijn, kunnen ook crèmereinigers zoals Bar Keeper's Friend worden gebruikt. Wrijf voorzichtig met een natte doek of een zachte spons, aangezien de schurende bestanddelen van het reinigingsmiddel krassen op het vaatwerk kunnen veroorzaken als er te hard wordt geschrobd.

Vlekken en geurtjes verwijderen
Wij raden u aan het toestel te weken en te wassen met een oplossing van zuiveringszout of bleekmiddel.
画像
Unieke Expressies van Porselein
▼Varieerd Glazuur
Het glazuur wordt zorgvuldig met de hand aangebracht, één voor één. Als gevolg daarvan kunnen er enige variaties zijn in de textuur en afwerking. Wij waarderen de subtiele verschillen tussen de stukken als hun charme en schoonheid.

Yo-hen
Sommige producten kunnen er verschroeid uitzien door een uniek glazuureffect dat in het Japans "yo-hen" wordt genoemd. Factoren zoals temperatuur en vochtigheid beïnvloeden de kleurveranderingen die op elk stuk verschijnen na het bakken. Als stukken uit verschillende productieseries komen, kunnen ze ook licht verschillende kleurschakeringen aannemen.
画像
▼Teppun
Voor sommige producten wordt bewust klei of glazuur gebruikt dat met "teppun" of ijzerpoeder is vermengd. Het verschijnt als black stippen wanneer het gebakken wordt en geeft de producten een diepte van expressie.

Verwarming
▼Magnetron
Bij gebruik in een magnetron, niet oververhitten en niet zonder water verhitten.

▼Oven en direct vuur
Niet gebruiken in een oven of boven een direct vuur, aangezien dit de producten kan doen barsten en breken.