Kokosrijstpap recept met Julia

Julia Maksymczuk is een Foodstylist & Fotograaf. Sinds 2009 deelt ze recepten en culinaire aanbevelingen op haar blog en Instagram account @julialaposegourmande. Julia creëerde een recept van Kokosrijst pap met geroosterde aardbeien en gekarameliseerde quinoa, met behulp van de NORI collectie. De rustige kleurtinten van de collectie brengen verfijning in dit recept. We hopen dat u geïnspireerd raakt en geniet van rustige en comfortabele ochtenden met dit gezonde en smakelijke recept.

画像
[Ingrediënten] (Voor 2 personen)

250g aardbeien
3 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels gepofte quinoa (of gepofte rijst)
1 eetlepel suiker
1 kop rijstvlokken (of haver)
2 kopjes plantaardige melk zoals kokosrijstmelk
1 pakje (125ml) Griekse yoghurt
Een paar kokosschaafsel
Een paar verse muntblaadjes
画像

[Methode]

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was en schil de aardbeien, bestrooi ze met een eetlepel suiker op een met perkamentpapier beklede bakplaat en laat ze 10-15 minuten in de oven garen.

2. Karameliseer de suiker in een steelpan en voeg dan de gepofte quinoa of gepofte rijst toe om met de karamel te bestrijken. Laat afkoelen op een vel perkamentpapier.

3. Breng de plantaardige melk aan de kook, zet het vuur dan laag en voeg de rijstvlokken (of haver) toe, roer tot het mengsel dik wordt.

画像
4. Doe de pap in kommetjes. Doe in elke kom een lepel Griekse yoghurt, geroosterde aardbeien, gekarameliseerde gepofte quinoa (of gepofte rijst), kokosschaafsel, en als je wilt, verse aardbeien en muntblaadjes. Besprenkel met ahornsiroop.
画像

PRODUCTEN IN GEBRUIK