Kruidenthee - Terroirs van de Eenvoudige

Claire en Adrien Poirrier zijn producenten van aromatische planten en kruidenthee in Bretagne. Hun passie voor dit beroep heeft hen ertoe gebracht een rondreis te ondernemen door Frankrijk langs de tuinen van de eenvoudigen. Elk producentenportret is het verhaal van een menselijk avontuur dat verrijkt wordt door het delen van kennis en knowhow met respect voor het milieu. In heel dit boek gaat het om de gebaren van het plukken en de oogstmethoden, maar ook om de specifieke smaak en de kunst van het mengen. Aan het eind van dit artikel vindt u enkele recepten die u zullen verrijken bij het ontdekken van een nieuwe visie op de wereld van infusies.

画像
De in elk terroir gekozen planten zijn de bron van voorstellen voor associaties waarmee u een veelheid aan evenwichtige infusierecepten kunt creëren. Nog preciezer, mengrecepten verrijken de ontdekking van een nieuwe visie op de wereld van infusies.
画像
"Naast hun deugden, wilden we de smaak van planten diepgaand overbrengen. Hun potentieel verkennen, variëteiten kiezen, experimenteren met oogststadia en droogtechnieken om een maximale smaak te onthullen. Deze weg heeft ons doel gebouwd, om van de infusie een gastronomisch product te maken. "Claire en Adrien Poirrier
画像
画像
Linde, Vrouwenmantel
Voor een theepot:
- 2 schutbladeren van linde
- Een boeket van vrouwenmantel

Het sap is goudkleurig en intens, de neus is honingachtig, bloemig. We identificeren snel de lindeboom, de hartnoten smelten dan samen in deze mengeling zo zacht als een wolk. Kalmerend, gourmet, het gaat heerlijk met amandel financiers.
画像
Kamille, Romaine, Spearmint
Voor een theepot:
- Een bloemhoofdje van Roomse kamille
- Een snuifje spearmintblaadjes

Een onverwachte mariage. De likeur is amber yellow , de neus is frisse munt. In de mond onthult kamille een onvermoed bedwelmend potentieel, dat op elegante wijze door munt wordt gecompenseerd. Eenvoudig, krachtig, boeiend, ideaal om de maaltijd af te sluiten.
画像

PRODUCTEN IN GEBRUIK