Single O Japan

Single O is een koffiebranderij die oorspronkelijk uit Sydney komt. Yu Yamamoto werkte jarenlang met Single O Australië voordat hij in december 2014 zijn passie naar de Japanse markt bracht. Single O Japan is gevestigd in Ryogoku en distribueert hoogwaardige koffiebonen naar vele restaurants en cafés in en rond Tokio. Het opent ook zijn deuren voor klanten als een "Tasting Bar" op zaterdag, zondag en maandag, en biedt bonen en vers gezette koffie aan liefhebbers van diepe L in de metropool.

KINTO's POUR OVER KETTLE is gebruikt door Single O Japan, en we waren enthousiast om met hen samen te werken aan ons nieuwste product, de drip bag. De eerste partij koffiebonen is een single origin uit Costa Rica, "El Conquistador". Hij heeft fruitige noten van perzik en abrikoos, gecombineerd met een zachte, langdurige zoetheid als van siroop. We vroegen Yu naar Single O's passie voor single origin, hun kijk op koffieregio's en het brandproces.
画像
画像
画像
画像
- Hoe beslist u uit welke koffieregio's u koffie betrekt?
Voor ons bij Single O gaat het niet zozeer om het merk van de regio of de waarde die onze concurrenten eraan toekennen. Onze focus ligt op de koffie zelf, en het brengen van de volgens ons beste bonen van de beste boerderijen naar onze klanten over de hele wereld. Daarom zijn onze gespecialiseerde green boneninkopers het grootste deel van het jaar onderweg om alle verschillende koffieregio's te bezoeken en onze bonen rechtstreeks van individuele boerderijen te betrekken. We moedigen de boeren aan om ons streven naar kwaliteit te delen, en daarom controleren en bemonsteren we elke partij voordat we overgaan tot de eigenlijke aankoop. Deze regel volgen we zelfs bij onze oudste leveranciers. Wij zijn ook serieus in het ondersteunen van boerderijen via onze handel, en zijn ook betrokken bij verschillende inspanningen om de koffieproducerende bevolking te vergroten.
画像
- Wat is het moeilijkste deel van het brandproces?
We gebruiken dezelfde machines als Single O Sydney, een vintage brander van een Duits merk die we hebben gerestaureerd. Het belangrijkste bij het branden van single origin bonen is om de unieke smaken van elke boerderij naar boven te halen. Van de tien minuten die het duurt om te roosteren, zit de kunst in de laatste minuut. Smaken ontwikkelen zich in fasen: eerst komt de zuurgraad, dan de zoetheid, en tenslotte de body die de zachtheid en de nasmaak bepaalt. Zuurheid is belangrijk, maar bij Single O concentreren we ons op de zoetheid. Door het brandproces te stoppen precies wanneer de zoetheid zijn piek bereikt, bereikt Single O koffie de ultieme balans - fruitig en toch vol van smaak. De piek varieert niet alleen van boerderij tot boerderij, maar ook van jaar tot jaar. De eerste branding is altijd een uitdaging, en het kost een paar pogingen om het precies goed te krijgen.
画像
画像
- Waarom heeft u gekozen voor POUR OVER KETTLE van KINTO?
Ik hield van het eenvoudige, utilitaire ontwerp, en de matte black past goed bij de rest van ons interieur. Ik vind het ook prettig dat ik niet alleen kan schenken, maar ook met één hand kan bijvullen. Het is geen gedoe en gemakkelijk te hanteren, zelfs op de drukste momenten, wat een geweldige eigenschap is voor een bedrijf als het onze.
画像
- Hoe was het om met KINTO samen te werken aan de druppelzak?
Voor een goed kopje koffie is de branding natuurlijk van groot belang, maar ook het maalproces maakt een groot verschil. Met een druppelzak kun je gelijkmatig gemalen koffie bijna een jaar lang vers houden, en je hebt geen speciale apparatuur nodig om te zetten. In die zin vind ik single serve drip bags een ideale vorm van koffievoorziening. Ik werkte graag samen met KINTO aan dit project omdat ik geloof dat het ontwikkelen van nieuwe manieren om mensen dagelijks te laten genieten van koffie van hoge kwaliteit essentieel is om de koffiecultuur hier in Japan te verrijken en te voeden.
画像
[SHOP INFO]
Single O Japan