Geniet van planten in je eigen stijl - Interview: Fumie Shibata

Planten kunnen een verfrissend, levendig gevoel geven aan uw werkplek of huis. Fumie Shibata is de productontwerper van SACCO en andere KINTO-collecties zoals UNITEA. We bezochten haar kantoor om te vragen naar de planten in haar werkruimte en naar het ontwerp van de glazen vaas SACCO .
画像
-Je kantoor voelt lekker luchtig aan. Is er een concept voor de ruimte?
Ik wilde een professionele maar comfortabele werkomgeving creëren. We zijn hier afgelopen najaar verhuisd, en ik hou van de grote ramen en het uitzicht op mooie bomen buiten. Deze natuur buiten was een grote factor bij de beslissing over deze ruimte. Binnen heb ik gekozen voor een open plattegrond om een gevoel van ruimtelijkheid te behouden en ook om een naadloze workflow te bevorderen. Ik hou veel planten in het kantoor omdat ze de sfeer verlichten. Ik geef de voorkeur aan groen dat niet al te decoratief is, dus we hebben meer bladplanten dan snijbloemen, zoals varens en rubberbomen. Ik geniet van mijn tijd met het besproeien van de planten met water.
画像
画像
画像
-Pluk je de planten zelf?
Ja, ik ga ongeveer een keer per week naar de bloemenwinkel. Zelfs als ik niet koop, kom ik graag langs om de wisseling van de seizoenen te voelen. Soms krijg ik ook planten cadeau. Ik vind het heerlijk om een plant te krijgen die de smaak of stemming van de persoon die hem aan mij heeft gegeven weerspiegelt. Een geschenk dat een indruk op me achterliet was een kersenbloesemtak verpakt in een doos van paulownia-hout. Het was echt intrigerend.
画像
画像
-Hoe is het ontwerp van de SACCO vaas in glas tot stand gekomen?
Mijn doel was om te werken met de inherente kwaliteiten van glas om een organisch en dynamisch gevoel te creëren. Ik wilde de eenvoud van een vaas behouden, maar hem ook aantrekkelijk maken als hij op zichzelf staat. Het bereiken van de gewenste kwaliteit met de unieke vormen was een grote uitdaging. Om met glas een frisse uitstraling te creëren, hebben het KINTO productontwikkelingsteam en ik gekozen voor de techniek van het kokerglas. De white basislaag binnenin helpt om de kleurgradatie van het oppervlak en de duidelijke vorm te accentueren. Ik denk dat we een vaas hebben kunnen maken die in het oog springt en toch chique is. Persoonlijk vind ik dat het goed past bij eenvoudige bloemen of stelen met interessante silhouetten.
画像
画像

Fumie Shibata
In 1994 werd DESIGN STUDIO S opgericht. Met een sterke focus op industrieel ontwerp is zij actief in een breed scala van gebieden, van het ontwerpen van elektronica en gezondheidsproducten tot het optreden als creatief directeur voor een hotel. Ze heeft ook de monografie "Forms within Forms" gepubliceerd.
Design Studio S